ȘtiriTop News

Rezultate bune pentru controalele digitale ale tahografelor din Olanda

Controalele digitale ale tahografelor pentru verificare timpilor de condus și odihnă se practică în Olanda de 3 luni, iar primele rezultate sunt promițătoare.

Cum să monitorizezi respectarea timpilor de condus și odihnă la 150.000 de camioane și autobuze cu un număr limitat de inspectori? Pe lângă verificările în trafic și la sediul companiilor, ILT Olanda a introdus la mijlocul lunii august controalele digitale ale tahografelor.

Rezultate bune pentru controalele digitale ale tahografelor din Olanda

În ultimele 3 luni, ILT a cerut companiilor de transport să le furnizeze datele de la tahografe în format digital. Martijn Klaassen, liderul acestui proiect, spune că primele rezultate arată o bună cooperare din partea companiilor abordate.

”Se pare că industria de transport a primit bine inspecțiile digitale. Văd această dezvoltare ca un prim pas spre un dialog plăcut între inspectorat și companiile bine-intenționate. Inspectorii vor ști ce operatori de transport nu au nevoie de intervenții majore pentru a respecta timpii de condus și odihnă și se pot concentra pe companiile care încalcă regulile”, a spus Martijn.

VEZI ȘI: ILT Olanda folosește drone pentru a controla conținutul remorcilor

”Inspecțiile digitale au un impact mult mai mic asupra companiilor decât cele fizice. Companiile selectate primesc o scrisoare de cerere de inspecție și pot trimite fișierele într-un moment convenabil pentru ele, dintr-un interval precizat. Fișierele încărcate pe internet sunt folosite pentru a controla timpii de condus și de odihnă. ILT pregătește apoi un raport care este trimis înapoi la compania de transport”, a precizat Martijn Klaassen.

”Această metodă de lucru ne oferă informații mai bune. Avantajul este că știm mai bine căror companii trebuie să le acordăm o atenție mai mare, iar acestea sunt primele luate în calcul pentru un control ulterior. Companiile care nu respectă deliberat timpii de condus și de odihnă fac acest lucru pentru câștiguri financiare. Dacă o companie nu cooperează cu inspecțiile digitale nu înseamnă că a scăpat, ILT are încă opțiunea de a utiliza și alte metode de control”, a spus și Berkan Özdemir, inspector ILT.

”Inspecțiile digitale ne vor ajuta să fim mai eficienți. Companiile binevoitoare vor auzi mai rar de noi, iar cele rău-intenționate mai des”, a concluzionat Martijn Klaassen.

Din aceeași categorie...

Back to top button