Rezultatele acțiunii „TRUCK & BUS”

Poliţiştii au verificat peste 27.800 de autovehicule destinate transportului public de mafă și persoane aplicând peste 11.500 de contravenţii, în urma acţiuni „TRUCK & BUS” pentru prevenirea accidentelor rutiere grave. Activităţile de control s-au desfăşurat simultan în toate cele 28 de state membre ale Uniunii Europene, conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL).

În perioada 21 – 27 iulie a.c., Direcţia Rutieră din cadrul I.G.P.R. a coordonat, la nivel naţional, o acţiune pentru reducerea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri și conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3.5 tone.

Rezultatele acțiunii „TRUCK & BUS”

În urma activităţilor de control, au fost verificate 27.862 de autovehicule, dintre care 9.990 destinate transportului public de persoane şi 17.872 destinate transportului public de marfă.

Poliţiştii au aplicat 11.576 de sancţiuni contravenţionale. Au fost sancţionaţi 2.700 de transportatori de persoane şi 8.876 de transportatori de marfă.
Din numărul total de sancţiuni, 2.823 au fost aplicate pentru lipsa centurii de siguranţă (transport persoane: 924, transport marfă: 1.899), 661 pentru defecțiuni tehnice ale autovehiculelor (transport persoane: 154, transport marfă: 507) şi 447 pentru lipsa unor documente ale vehiculului (transport persoane: 131, transport marfă: 316).

De asemenea, 448 de sancţiuni au fost acordate transportatorilor de persoane pentru nerespectarea regimului legal de viteză.
Totodată, în 22 de cazuri în care transportul de marfă se desfășura în mod ilegal (lipsa documentelor de autorizare), s-a dispus suspendarea dreptului de utilizare a vehiculelor respective.

Acţiunea s-a desfăşurat conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL) şi s-a desfăşurat simultan pe teritoriul tuturor celor 28 de state membre ale UE.

Follow #infotrucker