Transport 4.0

Rezultatele detaliate ale testelor cu camioane autonome MAN din Hamburg

MAN a prezentat la Congresul ITS de la Hamburg rezultatele detaliate ale testelor cu camioane autonome din Portul Hamburg.

Ca parte a proiectului, HHLA și MAN au testat un camion autonom în traficul normal și operațiuni practice, în terminalul de containere CTA.

Rezultatele detaliate ale testelor cu camioane autonome MAN din Hamburg

Prototipul de cap tractor cu semiremorcă a făcut aproape toate manevrele independent în zona terminalului. În total, el a parcurs 5.000 km în cadrul proiectului Hamburg TruckPilot.

Obiectivul testelor a fost de a dovedi fezabilitatea soluției și de a dezvolta suplimentar sistemul de automatizare a transportului rutier. Utilizarea specifică operațiunilor clienților și posibilitatea de integrare a unui camion autonom în procesele de manipulare a containerelor au decurs perfect.

Șoferii ar trebui să economisească până la 30 de minute din timpul de așteptare în terminal, în special datorită camionului care execută precis și independent manevra de mers cu spatele în linia de stocare. Camionul a condus autonom în zona terminalului, mișcându-se fluent în trafic, alături de mai multe vehicule.

VEZI ȘI: Cum funcționează sistemul de camere MAN OptiView (VIDEO)

Testele practice s-au desfășurat cu un container de 40 de picioare al Spedition Weets, care făcea curse în numele VW Group Logistics de la centrul Weets Logistic din Soltau la Hamburg. De la poarta terminalului, camionul a circulat autonom, supervizat de un șofer de siguranță al MAN. Camionul a mers singur la facilitatea de stocare în bloc, cu o viteză de maxim 25 km/h, și a manevrat containerul cu spatele în linia desemnată. După manipularea containerului, camionul a continuat călătoria autonomă până la poartă. Șoferul de siguranță nu a trebuit să intervină niciodată.

În luna iulie, Germania a devenit prima țară europeană care a aprobat folosirea camioanelor autonome în zone operaționale specificate. În vederea viitoarelor teste cu camioane autonome de pe drumurile publice, MAN a colectat deja date despre trafic în timpul călătoriilor pe autostrada A7.

Din aceeași categorie...

Back to top button