Camioane

Rheinmetall HX3, camion militar modern bazat pe tehnologie MAN

Rheinmetall MAN Military Vehicles (RMMV) a prezentat a treia generație a popularei sale game HX, vândută în peste 15.000 de unități la nivel global.

Rheinmetall HX3 este un camion tactic foarte specializat, folosit în cele mai dificile condiții, dar cu echipamente împrumutate de la noile camioane MAN.

De exemplu, Rheinmetall a echipat HX3 cu o serie de sisteme de siguranță moderne. Șoferul dispune astfel de un sistem de avertizare la părăsirea benzii de rulare, de cruise control adaptiv sau funcție de frânare de urgență automată.

Rheinmetall HX3, camion militar modern bazat pe tehnologie MAN

Echipamentul opțional include un sistem de camere video care oferă o perspectivă BirdView asupra împrejurimilor camionului pe un ecran din cabină. De asemenea, software-ul camioanelor este pregătit să lucreze în convoaie automate, în care vehiculul ”conducător” este urmat întocmai de celalalte, la distanță sigură. Este de așteptat ca tehnologia să fie împrumutată de la MAN, care deține 49% din compania RMMV.

HX3 este disponibil doar în versiuni cu tracțiune integrală: 4×4, 6×6, 8×8 și 10×10. El poate fi folosit pentru transport de materiale și echipamente pe terenuri grele, grație unor sisteme precum Automated Load Handling System (ALHS) și Universal Torsion-Resistant Subframe (UTRS).

VEZI ȘI: MHS Truck & Bus devine importator exclusiv al vehiculelor militare Rheinmetall în România

În schimb, noua generație RMMV excelează ca purtător de sisteme complexe de armament și radar. Cabina este complet redesenată față de vechea generație HX2, pentru o operare mai ușoară și o protecție mai bună a echipajului. Opțional, cabina poate fi blindată, existând mai multe grade de protecție disponibile.

O funcție total nouă este camuflajul digital, care presupune închiderea tuturor funcțiile de trimitere și recepție de date, pentru a reduce semnătura digitală a camionului.

Rheinmetall HX3, camion militar modern bazat pe tehnologie MAN

Din aceeași categorie...

Back to top button