EconomicTop News

Rheinmetall preia 72,5% din Automecanica Mediaș

Noua companie din Mediaș, care se va numi Rheinmetall Automecanica SRL, va face parte din rețeaua globală de producție a grupului.

Continuând să își extindă prezența în România ca producător de top de vehicule militare, Rheinmetall preia o participație majoritară în cadrul producătorului român de vehicule Automecanica Mediaș. Achiziția aprofundează amprenta producătorului german de vehicule militare în Europa Centrală, deschizând ușa către noi țări-client din regiune cu un potențial de vânzări substanțial.

Rheinmetall are deja locații în Ungaria și Lituania, două țări de pe flancul estic al NATO. În plus, în decembrie 2023, România a acordat Rheinmetall o comandă majoră de apărare aeriană în valoare de 328 de milioane de euro.

Prin intermediul Rheinmetall Landsysteme GmbH, grupul va deține o participație de 72,5% în cadrul companiei, care va funcționa în România sub numele Rheinmetall Automecanica SRL. Celelalte acțiuni ale companiei vor rămâne în mâini private. Acordul contractual mai trebuie încă aprobat de autoritățile guvernamentale relevante înainte de a intra în vigoare.

Potențial de vânzări anuale de până la 300 de milioane de euro

Pe termen mediu, Rheinmetall estimează potențialul anual de vânzări al companiei nou achiziționate la aproximativ 300 de milioane de euro și se așteaptă ca comenzile primite în actualul exercițiu financiar să fie de ordinul a trei cifre de milioane de euro.

„Aducerea Automecanica Mediaș în familia Rheinmetall marchează o altă etapă importantă în strategia noastră de consolidare a prezenței grupului în Europa Centrală, care, la rândul său, contribuie la consolidarea capacităților defensive ale UE și NATO pe flancul estic al Europei. Așteptăm cu nerăbdare să sprijinim România în proiecte viitoare în domeniul vehiculelor, precum și cu alte tehnologii Rheinmetall. În acest caz, includerea partenerilor locali și consolidarea economiei românești sunt chestiuni de interes central pentru noi. Dorim să răspundem în cel mai bun mod posibil așteptărilor politicienilor și militarilor români.”, spune Armin Papperger, director general al Rheinmetall.

VEZI ȘI: Ediție specială pentru 100 de ani de motoare diesel MAN

Automecanica Mediaș este un producător de lungă tradiție de vehicule speciale, camioane de construcție și remorci pentru piața civilă și militară. Rheinmetall colaborează cu Automecanica din 2022, când cei doi parteneri și-au unit forțele pentru a opera o unitate de întreținere și reparații pentru vehicule militare în Satu Mare, România.

Uzina din Mediaș este pregătită să joace un rol cheie în menținerea pregătirii operaționale a vehiculelor militare occidentale construite în Ucraina, precum și în asigurarea suportului logistic. Prezența Rheinmetall în România înseamnă că forțele desfășurate pe flancul estic al NATO vor putea conta pe timpi de răspuns mai scurți și pe lanțuri de aprovizionare mai robuste.

Rețea de producție extinsă

Achiziția reprezintă o nouă extindere a rețelei globale de producție de vehicule a Rheinmetall, care include deja uzine în Statele Unite, Canada, Australia, Regatul Unit, Austria, Olanda și Germania. Pe lângă extinderea semnificativă a capacității de producție și de întreținere a grupului, această mutare se adaugă la portofoliul actual de vehicule militare.

Camioanele, remorcile și alte vehicule speciale dezvoltate și produse de Automecanica vor crește și completa gama existentă de camioane militare a Rheinmetall, domeniu în care RMMV (Rheinmetall MAN Military Vehicles) este o forță majoră pe piețele mondiale.

Privind în viitor, șasiurile sistemelor antiaeriene aparținând Armatei Române urmează să fie întreținute și modernizate tot aici.

Din aceeași categorie...

Back to top button