TehnologieTop News

Rhenus cooperează cu Sono Motors pentru a optimiza tehnologia cu panouri solare

Furnizorul de logistică Rhenus cooperează Sono Motors pentru optimiza tehnologia cu panouri solare în logistica pe ultimului kilometru.

Scopul cooperări este de a colecta date extinse de la panourile solare în condiții reale de funcționare pe șosea, pentru a optimiza în continuare potențialul tehnologiei inovatoare Sono Motors pentru utilizarea pe vehicule de distribuție urbană.

Rhenus cooperează cu Sono Motors pentru a optimiza tehnologia cu panouri solare

În acest scop, un camion de distribuție urbană de 15 tone al Rhenus a fost echipat cu senzori de iradiere a luminii pe părțile laterale și pe acoperiș. Aceștia vor înregistra imediat intensitatea radiației solare în cadrul unui test pe termen lung în condiții reale.

Un înregistrator de date conectat la centrul de date de la Sono Motors prin intermediul unei conexiuni LTE transmite datele de măsurare, care sunt legate de rezultatele concrete și sunt analizate și transmise către Rhenus. Camionul va circula în următoarele 12 luni în Berlin, Brandenburg și Mecklenburg-Vorpommern.

Sono Motors cooperează cu Rhenus pentru a optimiza tehnologia cu panouri solare

Modulele solare flexibile dezvoltate pentru integrarea pe vehicule comerciale, în combinație cu sistemul electronic de alimentare inovator Sono Motors, permit, de asemenea, utilizarea în condiții de lumină solară slabă sau indirectă, așa cum se întâmplă adesea atunci când se circulă în zonele urbane.

Mai puține emisii CO2

Un sistem solar complet integrat pentru un vehicul, de exemplu, are potențialul de a atinge o putere de vârf până la 8,8 kilowați cu o suprafață de puțin sub 54 metri pătrați. În principiu, utilizarea tehnologiei Sono Solar oferă clienților din sectorul transporturilor și logisticii posibilitatea de a reduce emisiile de gaze cu efect de seră și combustibil, precum și o independență sporită față de infrastructura de încărcare și o reducere a timpilor de nefuncționare. Alte beneficii potențiale includ prelungirea duratei de viață a bateriei vehiculelor, precum și reducerea costurilor de întreținere.

„Proiectul cu Rhenus ne oferă date importante pentru a optimiza în continuare tehnologia noastră brevetată. Tehnologia noastră solară are potențialul de a aduce o contribuție importantă la reducerea emisiilor și la creșterea autonomiei în cazul livrărilor către clienții finali”, a declarat Jona Christians, CEO și cofondator al Sono Motors.

VEZI ȘI: Carlsberg Suedia electrifică transportul de bere între fabrică și depozit

Rhenus Home Delivery utilizează din ce în ce mai mult sisteme de propulsie alternative pentru flota sa. Cu toate acestea, acest proiect de testare are un potențial și mai mare.

„Tehnologiile inovatoare, cum ar fi furgonetele și camioanele electrice susținute cu energie solară, ar putea contribui foarte mult la tranziția energetică în viitor, deoarece nu este nevoie de terenuri suplimentare care să fie sigilate pentru acest tip de generare de energie ecologică”, explică Jonas von Frieling, șeful hub-ului de inovare pentru Rhenus Home Delivery și Rhenus High Tech.

Acorduri de parteneriat cu mai mulți producători

Datorită versatilității tehnologiei sale solare, Sono Motors a semnat deja mai mult de 17 acorduri de parteneriat cu companii precum MAN, easymile și Münchner Verkehrsgesellschaft (MVG).

Recent, Sono Motors, care își propune să rezoluționeze viitorul transportului cu energie solară, a semnat un contract de colaborare cu specialistul francez în caroserii frigorifice Chereau în baza căruia vor realiza un prototip de semiremorcă frigorifică echipată cu panouri solare pe acoperiș și pereții laterali.  Prototipul va prezenta la IAA Transportation 2022 de la Hanovra.

Din aceeași categorie...

Back to top button