EcofriendlyȘtiri

Rhyner Logistik a echipat un Renault Trucks D Wide ZE cu panouri solare

Compania elvețiană Rhyner Logistik a echipat un Renault Trucks D Wide ZE cu panouri solare, care alimentează cu energie agregatul de frig.

Recent, transportatorul elvețian Rhyner Logistik, care face distribuția pentru lanțul de supermarketuri Denner din Zurich, și-a adăugat în flotă de peste 100 de camioane electrice un Renault Trucks D Wide ZE de 26 de tone.

Rhyner Logistik a echipat un Renault Trucks D Wide ZE cu panouri solare

Față de restul camioanelor cu propulsie electrică din flotă, acesta este echipat cu panouri solare, care nu sunt utilizate pentru a furniza energia electrică necesară deplasării, ci pentru a alimenta cu energie agregatului de frig.

Sistemul este deosebit de potrivit pentru activitatea de transport cu tempertură controlată, deoarece atunci când soarele strălucește și, prin urmare, temperaturile exterioare sunt ridicate, răcirea interioară a corpului se va face într-un mod eficient și ecologic.

Convins că mobilitatea electrică este cea mai bună soluție pentru obținerea neutralității carbonului, Rhyner Logistik a achiziționat și o stație de încărcare rapidă.

VEZI ȘI: H.Essers testează primele camioane echipate cu panouri solare

Pentru o autonomie optimă, camionul este reîncărcat la depozit în perioadele când acesta este încărcat cu marfă. Deoarece este utilizat în zonele urbane, unde frânarea este frecventă, recuperarea energiei economisește, de asemenea, 20-30% din energie și, prin urmare, câștigă un plus de kilometri.

Rhyner Logistik a echipat un Renault Trucks D Wide ZE cu panouri solare

 

Din aceeași categorie...

Back to top button