Rigterink Logistikgruppe a început testarea Mercedes-Benz eActros în regiunea Rhine-Main

Rigterink Logistikgruppe a început testarea Mercedes-Benz eActros în regiunea Rhine-Main

Compania germană de transport și logistică Rigterink Logistikgruppe a început testarea noului Mercedes-Benz eActros în regiunea Rhine-Main

Camionul electric eActros va fi utilizat zilnic de compania Rigterink Logistikgruppe pentru operațiuni regulate, în special pentru transportul de alimente în centrul zonelor Frankfurt am Main, Wiesbaden, Mainz, dar și alte municipalități din regiunea Rhine-Main.

Distanța zilnică pe care o va avea de parcurs camionul electric eActros va fi de aproximativ 200 de kilometri, această valoare urmând să fie acoperită cu o singură încărcare a acumulatorilor.

Energia care alimentează eActros provine din baterii litiu-ion cu o capacitate de 240 kWh. În funcție de capacitatea disponibilă, încărcarea completă durează aproximativ două ore la o stație capabilă să ofere 150 kW.

Pentru transportul alimentelor, tractorul a fost echipat cu o semiremorcă refrigerată dezvoltată de Schmitz Cargobull.

Rigterink este unul dintre cei 20 de clienți din diferite sectoare care au integrat camionul electric în flotele lor. Fiecare dintre acești clienți selectați va opera o versiune apropiată de varianta de serie a lui eActros.

VEZI ȘI: Noul Combo Cargo 4×4 vine cu tracțiune integrală de la Dangel

Vehiculul va fi testat timp de un an, iar Mercedes-Benz va putea observa comportamentul acestuia în viața reală.

Dezvoltarea și testarea camionului electric de mare capacitate în operațiunile de distribuție cu rază scurtă este sponsorizată în cadrul proiectului „Concept ELV” în diferite grade de către Ministerul Federal al Mediului (BMUB) și Ministerul Federal pentru Afaceri Economice și Energie (BMWi).

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.