ȘtiriTransport 4.0

RIO digitalizează operațiunile logistice ale concernului Volkswagen

RIO, compania de digital a Traton Group, se va ocupa de digitalizarea proceselor de logistică din cadrul grupului Volkswagen.

Volkswagen Konzernlogistik GmbH & Co. OHG este una dintre cele mai mari companii de logistică din Germania. Doar în Europa se coordonează, în meedie, 18.000 de transporturi cu camione între furnizori, locații de producție, depozite și dealeri.

RIO digitalizează operațiunile logistice ale concernului Volkswagen

Pentru gestionarea tuturor neceesităților celor 13 companii ale grupului este nevoie de noi soluții IT care să eficientize procesul logistic. Obiectivul parteneriatului cu RIO este de a digitaliza întregul proces pentru îmbunătățirea serviciilor oferite, pentru eficientizarea unor costuri și pentru reducerea timpilor de așteptare ale camioanelor pe platformele de încărcare.

VEZI ȘI: CATL vor furniza baterii pentru camioanele electrice Daimler

În prezent pentru concernul VW lucrează peste 150 de companii de transport care vor trebui înglobate în aceeași platformă digitală unică care va fi concepută de RIO.

RIO dezvoltă din 2016 platforme logistice în cloud și oferă sistemele tuturor constructorilor de vehicule comerciale. Parteneriatul cu grupul Volkswagen este primul în care RIO va crea o platformă special pentru un constructor.

Cooperarea dintre cele două companii va fi una de lungă durată și este baza digitalizării complexe a întregului sistem de operare al companiei germane, urmând ca implementarea să se facă pas cu pas și să includă toate operațiunile logistice ale grupului în întreaga lume.

Din aceeași categorie...

Back to top button