InfoTechȘtiriUtil

Riscurile la care te expui în cazul în care nu cureți gheața de pe camion

Stratul de gheață ce se formează iarna pe acoperișul semiremorcilor reprezintă un pericol imens pentru participanții la trafic. Din acest motiv, șoferii profesioniști au obligația legală să-l îndepărteze. Bine, nu la noi, ci la ei.

În Germania, amenzile pentru nerespectarea acestei obligații încep de la 25 euro, șoferii profesioniști fiind pasibili de plata amenzii în cazul în care poliția constată faptul că stratul de gheață nu a fost îndepărtat. În cazul în care stratul de gheață cade în timpul mersului în trafic, șoferul este pasibil de o amendă de 80 euro. Dacă stratul de gheață desprins de pe acoperișul camionului produce pagube în trafic, la amenda de 80 euro se mai aplică și o penalizare de 3 puncte. În cazul în care gheața desprinsă cauzează un accident în lanț, șoferul este amendat cu 120 euro și 3 puncte de penalizare.

În mod particular, dacă stratul de gheață rănește sau chiar ucide pe cineva, șoferul este pasibil pe lângă plata unor amezi uriașe și de închisoare până la cinci ani. În aceste condiții, ce zici, merită sau nu să-ți cureți gheața de pe camion?

Riscurile la care te expui în cazul în care nu cureți gheața de pe camion

Există mai multe metode de a curăța stratul de gheață format pe camion. Pentru a afla cum procedează șoferii la curățarea stratului de gheață de pe suprastructură, revista Fernfahrer i-a chestionat pe aceștia, inclusiv pe pagina de Facebook. Astfel, publicația a adunat informații relevante atât din parcările pentru camioane cât și din cometariile postate pe pagina de Facebook. Printre ideile sugerate de către cei care au răspuns chestionarului, a fost și aceea de modificare a legislației, astfel încât, ori porducătorul de supreastructură ori proprietarul vehiculului să fie obligat să încorporeze o pernă de aer sub acoperiș.

VEZI ȘI: Germania acordă ajutor de stat pentru formare profesională a șoferilor

Până când va fi implementată o astfel de soluție, șoferii profesioniști care călătoresc în Germania au la dispoziție aplicația Autohöfe în care găsesc informații despre parcările de camioane care sunt prevăzute cu rampă de curățare a stratului de gheață de pe suprastructură. Aceste informații se regăsesc în categoria “Service Partner”.

Aplicația gratuită Autohöfe a fost descărcată până acum de peste 75.000 de ori. Aceasta conține informații despre parcările de camioane, locurile de odihnă și stații de servicii din toată Europa, și, mai nou, DocStop – informații medicale de bază pentru un șofer profesionist. Aplicația Autohöfe este disponibilă pentru terminale IOS și Android.

De aici poți descărca o listă completă a punctelor de servicii din Germania – https://www.eurotransport.de/news/2/0/2/0/1/7/7/Schneeraeumstationen__Stand_2015-2016_.pdf

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

Sursa: eurotransport.de

Din aceeași categorie...

Back to top button