ParcariȘtiri

Mini hoteluri din containere maritime pentru șoferii de camion

Doi oameni de afaceri din Germania au pus bazele companiei Roatel, care transformă containere maritime în mini hoteluri pentru șoferii de camion.

Christian Theisen (49 de ani) și Ralf-Peter Kals (52 de ani) au pus bazele companiei Roatel, care transformă containere maritime în mini hoteluri pentru șoferii de camion, care vor fi amplasate în viitor în locurile de parcare pentru șoferii de camion.

Mini hoteluri din containere maritime pentru șoferii de camion

Primul Roatel cu patru camere a fost inaugurat în Cloppenburg, iar următoarele vor fi deschise în Kufstein și Magdeburg. În plus, cei doi oameni de afaceri au primit solicitări și din Austria, Spania și Franța. De altfel, cei doi au în plan să dea în folosință 600 de mini hoteluri pentru șoferii de camion, în următorii trei ani.

Într-un container de 45 de picioare cei doi au făcut 4 camere, fiecare dintre camere având 7 metri pătrați. Pare puțin, dar camerele au duș, chiuvetă, toaletă, climă, smart tv și tot ceea ce mai are nevoie un șofer pentru a-și petrece noapte în condiții foarte bune.

Camerele sunt izolate perfect și nu se aud zgomotele dintr-o camere într-alta și nici zgomotele din exterior.

Mini hoteluri din containere maritime pentru șoferii de camion

Prețul pe noapte este de 46 de euro, iar rezervarea se face prin intermediul aplicației. Camera se poate deschide apoi cu telefonul mobil. Șoferul are acces în prețul camerei la internet și televiziune prin satelit.

VEZI ȘI: Kuehne+Nagel se ocupă de logistica vaccinului împotriva COVID-19 de la Moderna

Costurile pentru un mini hotel cu patru camere construit într-un container sunt de 120.000 de euro. Toate materialele sunt de cea mai bună calitate și transformarea este făcută de o companie de familie din Saxonia inferioară.

Ideea le-a venit celor doi după ce șoferilor le-a fost interzis să efectueze repausul săptămânal normal în cabină pe între teritoriul Uniunii Europene. Pentru moment Roatel este prima și singura companie de acest gen care oferă astfel de servicii pentru șoferii de camion.

Șoferii de camion (sau angajatorul acestora) pot închiria în mod convenabil o cameră pentru o noapte în avans sau imediat prin intermediul aplicației sau site-ului. Formalitățile de check-in și check-out au loc și pe smartphone – fără contact și fără personal. Puteți accesa camera cu cheia digitală a camerei, care este trimisă direct pe telefonul mobil.

Din aceeași categorie...

Back to top button