Știri

Roland Jost rămâne în arest preventiv până în iunie

Tribunal din Liege confirmă faptul că, Roland Jost, proprietarul companiei de transport Jost Group, rămâne în arest preventiv.

Acuzat de dumping social utilizând șoferi de camion est-europeni, Roland Jost, proprietarul companiei de transport din Luxemburg, rămâne în arest preventiv până la începutul lunii iunie.

Roland Jost rămâne în arest preventiv până în iunie

Avocații lui Roland Jost au depus o cerere de eliberare, însă judecătorii din Liege a respins-o, astfel că, proprietatul Jost Group rămâne în arest preventiv alături de un director al companiei luxemburgheze. Alți doi directori suspecți în acest caz sunt în libertate, sub supraveghere electronică.

Roland Jost a fost reținut în urma unei ample operațiuni de control organizată pe 9 mai 2017 de autoritățile belgiene în colaborare cu structuri similare din Luxemburg și România, la 20 dintre sediile companiei din Belgia, Luxemburg și țara noastră.

VEZI ȘI: Informații despre interdicția repausului săptămânal normal în Germania

Autoritățile belgiene acuză proprietarul Jost Group, societate înființată în Belgia, dar apoi transferată în Luxemburg, că a utilizat în mod ilegal 1.100 de șoferi de camion angajați de filiale sale din Luxemburg și România, acolo unde contribuțiilor sociale sunt mai mici decât în Belgia, ocolind astfel plata a 55 milioane euro însemnând contribuții sociale între 2014 și 2016.

Compania refuză categoric aceste acuzații și se declară uimită de decizia judecătorilor în acest caz.

Din aceeași categorie...

Back to top button