Util

Care este rolul antigelului și cum trebuie folosit, pentru rezultate optime?

Care este rolul antigelului și cum trebuie folosit, pentru rezultate optime? La această întrebare ne răspund specialiștii Mec-Diesel SEE, unul dintre principalii furnizori de piese de schimb pentru vehicule comerciale din România.

Majoritatea motoarelor auto sunt răcite cu ”apă” pentru a elimina căldura produsă. Dar ”apa” nu este de fapt apă simplă, ci un amestec de apă distilată și antigel. Dar care este rolul antigelului și cum trebuie folosit, pentru rezultate optime?

Care este rolul antigelului și cum trebuie folosit, pentru rezultate optime?

Antigelul folosit în industria auto are funcția principală de transfer convectiv de căldură pentru motoarele cu ardere internă. Antigelul conține și inhibitori de coroziune, pentru a ajuta la protejarea radiatoarelor vehiculelor, care conțin adesea o gamă de metale incompatibile electrochimic (aluminiu, fontă, cupru, alamă, etc.).

În antigel se adaugă și aditivi folosiți ca lubrifiant pentru etanșarea pompei de apă. Antigelul a fost dezvoltat pentru a depăși deficiențele apei ca fluid de transfer de căldură. Lichidul de răcire adecvat și un sistem de răcire sub presiune elimină aceste neajunsuri.

Cu un antigel adecvat, lichidul de răcire poate tolera o gamă largă de temperaturi, de la -40°C până la +125°C, cu o diluție de 50% (în volum) diluat cu apă folosit într-un sistem de lichid de răcire sub presiune.

VEZI ȘI: Care sunt condițiile optime pentru păstrarea uleiurilor de motor și de transmisie?

MEC-DIESEL SEE, parte din grupul italian Mec Diesel, este unul dintre cei mai importanți furnizori din România pentru motoare complete, piese de schimb și lubrifianți pentru camioane, autobuze, utilitare ușoare, utilaje de construcții și agricole.

Compania are o rețea națională de 13 birouri comerciale, localizate în București, Voluntari, Ploiești, Pitești, Constanța, Craiova, Galați, Iași, Brașov, Cluj, Arad, Sibiu și Oradea. Fiecare birou dispune de propriul depozit de piese de schimb. Suprafața totală de depozitare este de 3.642 mp, dintre care 2.000 mp doar în București.

Stocul de piese din România este foarte diversificat, cu peste 20.000 de repere unice, livrabile în 1-2 zile lucrătoare. Dacă piesa necesară nu se află în stoc în țară, livrarea se poate face în 3 zile de la depozitul central al grupului, din Italia.

Din aceeași categorie...

Back to top button