ȘtiriTop News

Români condamnați pentru furtul mai multor autoutilitare în Marea Britanie

Mai mulți români, care făceau partea dintr-o grupare de crimă organizată, au fost condamnați în Marea Britanie, pentru furtul mai multor autoutilitare în valoare de peste 200.000 de lire.

Grupul, care derula activități sofisticate de crimă organizată la nivel international, a furat într-un interval de 5 luni cel puțin 20 de autoutilitare Mercedes-Benz Sprinter din fața caselor din Nottinghamshire și din alte regiuni din Marea Britanie – de multe ori cu impact asupra celor care desfășoară activități independente.

Români condamnați pentru furtul mai multor autoutilitare în Marea Britanie

Ulterior, gruparea expedia autoutilitarele integral sau părți din acestea în România. Planul elaborat al grupului s-a prăbușit în octombrie 2020, după ce poliția britanică a organizat un raid în Quarry Farm, Newark.

Aceștia au găsit o „comoară” de bunuri furate, inclusiv motoare pentru autoutilitare Mercedes-Benz Sprinter și axe de la alte nouă autoutilitare furate din Marea Britanie în 2019 și 2020, care urmau să fie expediate în străinătate.

Alături de Andrius Stasiunas, Cristian Cirpaci a condus gruparea care a furat unelte și obiecte personale în valoare de 100.000 de lire sterline din interiorul autoutilitarelor.

VEZI ȘI: Austria reia discuțiile privind permisul de camion de la 17 ani

Țintând persoane care desfășoară activități independente, Cirpaci și Stasiunas, alături de alți trei membri ai familiei Cirpaci și un alt bărbat, au desfășurat activități criminale timp de 5 luni, din iunie 2020 până în octombrie 2020, furând autoutilitarele în mijlocul nopții. Banda a reușit să fure autoutilitarele fără a avea nevoie de chei, blocându-le și semnalul GPS.

Planurile le-au fost date peste cap după ce poliția a văzut vehiculele conduse în convoi, folosind același Audi A4 și un BMW, ambele conectate la Stasiunas și Cirpaci, care erau creierul din spatele spargerii vehiculelor și dezactivării emițătoarelor GPS.

Trei membri ai grupului au fost, de asemenea, descoperiți că și-au încălcat condițiile de cauțiune, în timp ce au continuat să fure autoutilitare chiar și după ce au fost arestați pentru suspiciunea că au luat parte la acțiunile de furt.

Români condamnați pentru furtul mai multor autoutilitare în Marea Britanie

Prezentat pe 6 septembrie 2021 în fața unui judecător de pe lângă tribunalului din Nottingham, Cristian Cirpaci, în vârstă de 25 de ani, a fost condamnat la 3 ani și 9 luni de închisoare, după ce a pledat vinovat de conspirație pentru furtul autovehiculului. El a fost considerat unul dintre capii grupării de crimă organizată, existând dovezi care demonstrează că a participat la furtul a cel puțin nouă autoutilitare.

“Expertul tehnic” Andrius Stasiunas, în vârstă de 37 de ani, a fost condamnat la patru ani de detenție, după ce a pledat vinovat de conspirație pentru furtul autovehiculului.

Leonardo Cirpaci, în vârstă de 19 ani, a pledat vinovat pentru a ascunde, disimulare, convertire, transfer sau înlăturare a bunurilor furate și a fost condamnat la un an și patru luni de detenție.

Unchiul lui Cristian, Daniel Cirpaci, în vârstă de 42 de ani, a primit o pedeapsă privativă de libertate de 12 luni suspendată pentru 18 luni și 180 de ore de muncă neremunerată după ce a pledat vinovat pentru disimularea, ascunderea, convertirea, transferul sau îndepărtarea bunurilor furate.

Români condamnați pentru furtul mai multor autoutilitare în Marea Britanie

Vărul Stefano Cirpaci, în vârstă de 19 ani, a primit un ordin comunitar de 18 luni și 100 de ore de muncă neremunerate după ce a pledat vinovat pentru a ascunde, convertire, transfer sau înlăturare de bunuri furate.

De asemenea, cumnatul lui Cristian, Alexandru Covaci, în vârstă de 25 de ani, a fost condamnat la un an și patru luni de închisoare după ce a pledat vinovat pentru disimularea, deghizarea, convertirea, transferul sau îndepărtarea bunurilor furate.

Grupul a dus caroseriile autoutilitarelor furate la un centru de colectare fier din apropiere, obținând pe ele aproape 5.000 de lire sterline.

Din aceeași categorie...

Back to top button