România a fost și în 2019 pe ultimul loc la siguranța drumurilor publice

România a fost și în 2019 pe ultimul loc la siguranța drumurilor publice
România a fost și în 2019 pe ultimul loc la siguranța drumurilor publice, țara noastră având cele mai multe decese cauzate de accidentele rutiere la un milion de locuitori.

Deși în ultimii ani, Uniunea Europeană au introdus o serie de legislații dedicate producătorilor auto cu scopul de a dezvolta mașini mai sigure, accidentele rutiere încă fac multe victime.

România a fost și în 2019 pe ultimul loc la siguranța drumurilor publice

Comisia Europeană a publicat o serie de date preliminare cu privire la siguranța drumurilor publice din Uniunea Europeană și din statele Marea Britanie, Norvegia, Elveția și Islanda.

La fel ca în ultimii ani, România se află pe ultimul loc al acestui clasament, țara noastră având cele mai multe decese cauzate de accidentele rutiere la un milion de locuitori. Conform raportului pentru 2019, numărul deceselor provocate de accidentele rutiere la un milion de locuitori este 96. Iar pentru ca lucrurile să fie și mai puțin plăcute, același număr a fost înregistrat și în 2018.

Anul trecut, în Uniunea Europeană au avut loc 51 de decese din accidente rutiere la un milion de locuitori, valoarea fiind în scădere față de 2018 (52 de decese la un milion de locuitori).

VEZI ȘI: România are cinci unități mobile de terapie intensivă (ATI)

Conform raportului, cele mai sigure drumuri din UE sunt, în mare parte, cele din nordul Europei. Islanda a înregistrat 17 decese la un milion de locuitori, urmată de Norvegia cu 20 de decese și Suedia și Elveția cu câte 22 de decese.

Penultimul loc este ocupat de Bulgaria cu 89 de decese cauzate de accidentele rutiere la un milion de locuitori. Polonia (77 de decese), Croația (73 de decese) și Grecia (65 de decese) sunt statele care se află în partea de jos a clasamentului.

După cum deja știți, Uniunea Europeană își dorește ca până în 2050, pe drumurile din Europa să nu mai aibă loc accidente rutiere soldate cu decese sau răniri grave.

Follow #infotrucker