România a introdus o derogare temporară la timpii de condus și odihnă

România a introdus o derogare temporară de la timpii de condus și odihnă
După Spania, Suedia, Danemarca, Belgia, Cehia, Norvegia și Croația, România introduce și ea o derogare temporară la timpii de condus și odihnă.

Ca urmare a situației extraordinare generată de pandemia de coronavirus în Europa, România a introdus o scutire temporară la normele privind timpii de condus și odihnă pentru transport marfă.

România a introdus o derogare temporară la timpii de condus și odihnă

Derogarea temporară se aplică începând cu data de 18 martie 2020 și se va desfășura până la data de 16 aprlie 2020.

Se va aplica șoferilor implicați în transporturi naționale și internaționale. România a precizat că siguranța conducătorilor auto și a drumurilor nu trebuie compromise.

Șoferii nu ar trebui să conducă atunci când sunt obosiți – angajatorii rămân responsabili pentru sănătatea și siguranța angajaților lor și a altor participanți la trafic.

VEZI ȘI: Asociațiile de transportori din Europa solicită susținere din partea politicului

Pentru categoria de șoferi menționată mai sus, se va face derogare temporară de la următoarele dispoziții, după cum urmează:

  • Derogare de la Articolul 6 alineatul (1): înlocuirea limitei maxime zilnice de conducere de 9 ore cu una de 11 ore;
  • Derogare de la Articolul 7: înlocuirea cerințelor minime de pauze zilnice prin impunerea unei pauze de 45 de minute după 5 ore și jumătate;
  • Derogare de la Articolul 8 alineatul (1): reducerea cerințelor de repaus zilnic de la 11 la 9 ore;
  • Derogare de la Articolul 8 alineatul (6): amânarea perioadei de repaus săptămânal la peste șase perioade de 24 de ore.

Această relaxare privind aplicarea articolelor mai sus menționate din Reg. (UE) 561/2006 este în conformitate cu Articolul 14 alineatul (2) din același regulament european, România notificând Comisia Europeană în privința deciziei sale.

Derogarea temporară a dispozițiilor descrise mai sus reflectă circumstanțele excepționale care decurg din apariția crizei epidemice europene..

ATENȚIE! Măsurile temporare luate cu privire la articolelor care privesc timpii de condus și odihnă, NU ÎNSEAMNĂ SUSPENDAREA regulamentului european.

România dorește să sublinieze faptul că, de regulă, se așteaptă ca întreprinderile să planifice și să gestioneze riscurile de întrerupere a lanțurilor de aprovizionare.

În ceea ce privește Austria, derogarea temporară de la Reg. (UE) 561/2006 nu a fost confirmă oficial de acest stat!

Follow #infotrucker

1 comentariu

  1. Virgil

    20/03/2020 at 6:18 PM

    Austria…..un mare kkt cu moț.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.