România are cinci unități mobile de terapie intensivă (ATI)

România are cinci unități mobile de terapie intensivă (ATI)
România are în acest moment cinci unități mobile de terapie intensivă (ATI) produse de Optima Technic, achiziționate cu sprijinul societății civile și a mediului de afaceri.

O etapă importantă în creșterea rezilienței sistemului național de urgență s-a finalizat prin livrarea celor cinci unități mobile de terapie intensivă (ATI) Optima Technic, patru ale Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) și una a Crucii Roșii Suceava, toate achiziționate cu sprijinul societății civile și a mediului de afaceri.

România are cinci unități mobile de terapie intensivă (ATI)

Aceste unități mobile de terapie intensivă (ATI) cresc reziliența sistemului național de urgență intrând în dotarea rezervei naționale de protecție civilă.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență le va distribui și plasa strategic la nivel național, pentru o reacție rapidă în caz de pandemii sau accidente colective și dezastre, acolo unde va fi nevoie de ele.

Construite pe structura unei semiremorci, unitățile mobile au grad mare de mobilitate, putând fi deplasate oriunde în țară. Astfel, acestea cresc capacitatea de terapie intensivă acolo unde va fi cea mai mare nevoie, fie că este vorba de un spital fizic sau mobil (de tipul spitalelor de campanie ROL) și oferind îngrijire la cele mai înalte standarde pacienților în stare critică.

VEZI ȘI: Pachetul de Mobilitate a ajuns în fața votului final, programat pentru 9 iulie 2020

Fiecare din unitățile mobile de terapie intensivă sunt dotate cu 12 paturi având, alături de gaze medicale, toate echipamentele necesare unei astfel de secții, respectiv ventilatoare, monitoare și injectomate, dotarea celor patru unități făcându-se atât prin eforturile inițiatorilor dar și cu sprijinul Guvernului României.

România are cinci unități mobile de terapie intensivă (ATI)

Recepția și aducerea în țară a celor patru unități mobile de terapie intensivă, produse în Turcia, s-a realizat prin intermediul unei echipe mixte IGSU și Fundația pentru SMURD.

România are cinci unități mobile de terapie intensivă (ATI)

Aceeași echipă, la solicitarea filialei de Cruce Roșie Suceava, a recepționat și adus în țară, odată cu ultimele treiunități mobile, și unitatea mobilă de terapie intensivă achiziționată de aceștia, care ridică astfel la cinci numărul unor astfel de unități mobile existente în România.

Toate cele patru unități mobile ale DSU vor fi prezentate prezentate publicului larg în cadrul unui eveniment în a doua jumătate a lunii iunie.

Follow #infotrucker