Rompetrol și Crucea Roșie vor dona către IGSU o unitate mobilă de terapie intensivă

Rompetrol și Crucea Roșie vor dona către IGSU o unitate mobilă de terapie intensivă
Rompetrol în parteneriat cu Crucea Roșie Română au achiziționat o unitate mobilă de terapie intensivă (ATI) Optima Technic, în valoare de 264.930 de dolari.

Rompetrol și Crucea Roșie Română au răspuns afirmativ la nevoia României de a avea mai multe secții mobile ATI, și vor dona către Departamentului pentru Situații de Urgență o unitate mobilă de terapie intensivă (ATI) cu 12 paturi, care va fi utilizată pe durata pandemiei COVID-19 pentru asigurarea suportului rapid acolo unde va fi cea mai mare nevoie.

Rompetrol și Crucea Roșie vor dona către IGSU o unitate mobilă de terapie intensivă

“Suntem alături de societatea civilă și autorități în demersul lor, alocând resurse pentru gestionarea pandemiei COVID-19, atât în România, cât și în alte țări unde avem operațiuni – Republica Moldova și Bulgaria”, a spus Alexey Golovin, director departament juridic și afaceri corporative al KMG International.

Pentru achiziția unității mobile de terapie intensivă (ATI), Rompetrol contribuie cu 200.000 de dolari, iar diferența va fi asigurată de Crucea Roșie Română din fonduri colectate în cadrul campaniei România Salvează România.

”Mulțumim Rompetrol pentru susținerea acestei inițiative de a achiziționa o unitate mobilă de terapie intensivă (ATI), ce va da mai multă speranță persoanelor afectate de COVID-19” a spus Ioan Silviu Lefter, director general Crucea Rosie Romana.

VEZI ȘI: Deficitul de șoferi profesioniști din România ar putea crește la 62% la finalul lui 2020

Datorită gradului său ridicat de mobilitate, unitatea de terapie intensivă cu 12 paturi poate fi utilizată oriunde în țară pe durata pandemiei COVID-19, dar și ulterior în situații de calamități sau dezastre, și are ca scop cresterea capacității spitalelor de îngrijire a pacienților la standard ridicat.

Unitatea mobilă de terapie intensivă (ATI) este produsă de Optima Technic, o companie din Turcia specializată în producția de unități medicale ultra mobile.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.