LogisticaTop News

Routier European Transport va opera terminalul intermodal Oradea pentru următorii 10 ani

Alături de parteneri, Routier Transport European are planificate investiții pentru modernizare de aprox. 2,5 milioane de euro în terminalul intermodal Oradea.

Furnzorul de servicii de transport și logistică Routier European Transport (RET) va opera împreună cu Cabooter International BV terminalul intermodal Oradea, un nod important pentru conectarea transportul de mărfuri din România cu restul Europei.

Potrivit contractului de închiriere, RET va opera terminalul intermodal pe o perioadă de 10 ani cu posibilitatea de prelungire a acestui termen. Pentru operarea terminalului în această perioadă, împreună cu partenerii săi strategici, compania din Gilău s-a obligat să plătească către autoritățile locale o chirie de 301.000 euro pe an, plus TVA.

„Suntem entuziasmați și pregătiți să preluăm această responsabilitate extrem de importantă. Câștigarea acestei licitații nu este doar o recunoaștere a expertizei echipei noastre, ci și un impuls pentru noi să continuăm să inovăm și să investim în soluții care aduc valoare adăugată transportului sustenabil și industriei logistice”, declară Rareș Retegan, managing partner al Routier European Transport.

În conformitate cu angajamentul său față de inovație, eficiență și sustenabilitate, RET s-a angajat și la o investiție de 2,5 milioane de euro pentru modernizarea infrastructurii, achiziția de echipamente specializate, sisteme de securitate și de acces. De asemenea, va fi montată o stație de încărcare pentru camioanele electrice și vor fi implementarea de soluții care să asigure o operare eficientă și ecologică a terminalului.

Investițiile planificate vor transforma terminalul într-un hub logistic de top, capabil să răspundă nevoilor în creștere ale clienților noștri și să contribuie la dezvoltarea economică a regiunii”, mai spune Retegan.

VEZI ȘI: Renault Trucks va construi o nouă platformă logistică la Lyon

Operarea noului terminal intermodal Oradea confirmă angajamentul companiei clujene pe termen lung față de eficiența și sustenabilitatea transportului de marfă la nivel european.

Totodată, această reușită marchează un moment important în strategia RET de dezvoltare și consolidare a poziției pe piața de transport de mărfuri rutier și intermodal, respectiv logistică.

În următoarele luni, Routier European Transport va colabora îndeaproape cu autoritățile locale și partenerii strategici pentru derularea corespunzătoarea a tuturor operațiunilor și dezvoltărilor planificate.

Din aceeași categorie...

Back to top button