ROVA testează în Olanda primul DAF CF Electric 6×2 pentru colectarea deșeurilor

ROVA testează primul DAF CF Electric 6x2 pentru colectarea deșeurilor
DAF a demarat testele în condiții reale cu modelul DAF CF Electric 6x2, iar primul camion pentru colectarea deșeurilor dezvoltat pe baza acestuia a fost livrat companiei ROVA din orașul Zwolle.

Încă de la finalul lui 2018, DAF a demarat o serie de teste în trafic real cu modelul DAF CF Electric 4×2, iar această variantă poate fi deja comandată în Olanda, Belgia și Germania.

ROVA testează în Olanda primul DAF CF Electric 6x2 pentru colectarea deșeurilor

Recent, producătorul din Eindhoven a demarat și primele teste cu versiunea DAF CF Electric 6×2, produsă într-o serie limitată de doar patru unități. Autoșasiul cu trei axe oferă o sarcină utilă de până la 28 de tone și o manevrabilitate ridicată, grație celei de-a trei axe viratoare, un avantaj pentru camioanele de colectare a deșeurilor care operează în zone urbane aglomerate.

La fel ca în cazul versiunii 4×2, DAF CF Electric 6×2 este pus în mișcare de un motor electric dezvoltat de VDL E-power, care oferă 210 kW și 2.000 Nm. Acesta este alimentat de o baterie de 170 kWh ce asigură suficientă energie pentru ca acest camion 100% electric pentru colectarea deșeurilor să funcționeze normal pe parcursul unei zile obișnuite de lucru.

Acesta poate fi încărcat la prize rapide, iar conform DAF, în doar 30 de minute bateria poate ajunge la 80% din încărcare. În combinație cu sistemul de propulsie 100% electric al suprastructurii, întreg ansamblul funcționează cu zero emisii.

VEZI ȘI: Scania L poate fi echipat și cu propulsorul de 7 litri

ROVA spune că DAF CF Electric este la fel de bun în procesul de colectare a deșeurilor, precum un camion echipat cu motor convențional. De asemenea, în cadrul planului său de protecție a mediului înconjurător, compania de colectare a deșeurilor din Zwolle spune că are în plan achiziția de noi vehicule cu emisii scăzute.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.