Dakar RallyȘtiri

RTL GP Dakar Pre-Proloog: Un test util pentru Iveco și De Rooy

Atmosfera electrizantă a celor 23.000 de fani ai Dakar Rally și cele 17 grade din armosferă au contribuit din plin la spectacolul total din cadrul celei de-a 12-a ediții RTL GP Dakar Pre-Proloog, câștigată din nou de Gerard De Rooy.

În prima finală desfășurată pe circuitul de off-road din orasul Valkenswaard, Eurocircuit, au fost implicate motocicletele. Hans Vogels a fost pentru al treilea an consecutiv cel mai rapid, el devansându-l pe Robert van Pelt, care în 2016 va merge în Raliul Dakar alături de Husqvarna. Frans Verhoeven, care v-a lua și el statul în Dakar Rally 2016, a terminat pe locul al treilea.

La categoria auto lupta s-a dus între Erik van Loon și Bernhard Ten Brinke. În finala categoriei, Ten Brinke a cedat în fața lui Van Loon, care a terminat Dakar Rally 2015 pe un istoric loc 4 la general. Locul trei a fost ocupat de buggy-ul pilotul WTCC, Tim Coronel. Van Loon și Ten Brinke vor fi la startul Dakar Rally 2016, și vor trebui să țină piept Dream Team-ului Peugeot format din Carlos Sainz, Sebastien Loeb, Cyril Depres și Stéphane Peterhansel. De altfel, gazda celei de-a 12-a ediție a RTL GP Dakar Pre-Proloog, a fost pentru a doua oară consecutiv Cyril Depres, care a apreciat foarte mult faptul că în public au fost foarte mulți copii.

RTL GP Dakar Pre-Proloog: Un test util pentru Iveco și De Rooy
[pullquote align=”full” cite=”Cyril Depres” link=”” color=”#ff0000″ class=”” size=”14″]Este fantastic când vezi atât de mulți copii alergând pe lângă tine. Aceștia reprezintă viitoare generație de fani Dakar Rally. Acesta este motivul pentru care acest sport este atât de frumos.[/pullquote]

Ales Loprais, nou coleg de echipă a lui Gerard De Rooy a fost și el prezent pe circuitul din Valkenswaard. Cehul a fost impresionat de numărul mare de fani prezenți pentru RTL GP Dakar Pre-Proloog 2015.

[pullquote align=”right” cite=”Ales Loprais” link=”” color=”#ff0000″ class=”” size=”14″]Olanda este centrul fanilor Dakar Rally. Nu cred că sunt fani în lume care trăiesc Rally Dakar mai intens ca aici.[/pullquote]

Ales Loprais, care va lua startul in Dakar Rally 2016 la bordul unui camion Iveco Powerstar, a fost martorul luptei electrizante pentru primele trei locuri la categoria camioanelor. Și de această dată, Gerard De Rooy alături de Iveco Trakker s-au ridicat la înălțimea unui campion mondial, acesta fiind câștigătorul celei de-a 12-a ediții RTL GP Dakar Pre-Proloog 2015. De altfel, De Rooy deține recordul victoriilor în cadrul acestei competiții cu șase victorii. Gerard De Rooy a împărțit victoriile cu Tonnie van Deijne. Peter Versluis, care a concurat pe un camion MAN TGS construit de Hans Stacey, fostul coleg de echipa al lui De Rooy, a terminat pe locul secund ăn cadrul RTL GP Dakar Pre-Proloog 2015. Marea absență de la eveniemntului organizat pe Eurocircuit a fost echipa rusească Kamaz Master Team.

Următoarea ediție a RTL GP Dakar Pre-Proloog va fi organizată pe 6 noiembrie 2016. Dakar Rally 2016 va începe pe data de 2 ianuarie 2016.

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button