Rupert Stadler, CEO Audi, a fost arestat preventiv în scandalul Dieselgate

Rupert Stadler, CEO Audi, a fost arestat preventiv în scandalul Dieselgate
Rupert Stadler, CEO Audi, a fost arestat preventiv în Germania deoarece prezenta un risc ridicat în cadrul anchetei privind emisiile motoarelor utilizate de marca germană.

În vârstă de 55 de ani, Stadler a fost reținut la domiciliu său din Ingolstadt, în primele ore ale zilei de luni și prezentat în fața unui judecător de drepturi și libertăți, care a decis măsura arestului preventiv.

Rupert Stadler, CEO Audi, a fost arestat preventiv în scandalul Dieselgate

Procurorii din Munchen au spus că Rupert Stadler, șeful Audi a fost arestat preventiv, deoarece au văzut un posibil risc ca acesta să ascundă dovezi importante în legătură cu ancheta ce vizează emisiile motoarelor diesel utilizate de Audi.

Se pare că anchetatorii investighează dacă Stadler a acționat destul de repede pentru a opri livrările de modele Audi manipulate în Europa odată cu apariția problemelor legate de emisie.

Un purtător de cuvânt al VW Group a confirmat faptul că șeful Audi a fost arestat preventiv, adăugând că prezumția de nevinovăție a fost aplicată cazului său.

Procurorii germani au extins săptămâna trecută cercetările în scandalul Dieselgate asupra Audi și l-au inclus pe Stadler printre principalii suspecți, acuzându-l de fraudă și publicitate falsă.

În cadrul aceleiași anchete, săptămâna trecută au fost investigați 20 de suspecți și au fost făcute percheziții acasă la Stadler și la un al de-al doilea suspect, spune Reuters.

VEZI ȘI: Letterbox italienesc cu sediu social în România acuzat de evaziune fiscală în Italia

Stadler este cel mai înalt oficial al companiei germane care a fost reținut până în prezent în scandalului Dieselgate, declanșat în septembrie 2015, după ce Volkswagen a recunoscut că a fraudat testele de emisii, utilizând un soft ilegal pe motoare diesel din SUA.

În timp ce Martin Winterkorn, șeful VW Group, a demisionat la doar câteva zilele după ce scandalul a ajuns în presă, Stadler a rămas pe poziție și a fost promovat în acest an.

Deși, Statele Unite au intentat acuzații penale împotriva lui Winterkorn în luna mai, acesta este puțin probabil să se confrunte cu autoritățile americane, deoarece Germania nu-și extrădează cetățenii în afara Uniunii Europene.

Stadler a fost supus unei presiuni mari, după ce Audi a recunoscut în noiembrie 2015 că a instalat un soft ilegal pentru a frauda testele privind emisiile în SUA.

Procurorii germani au mai declarat că acțiunea împotriva lui Stadler nu este făcută la cererea autorităților americane.

Follow #infotrucker