Știri

Rusia a restricționat accesul camioanelor din Polonia și Belarus

Începând cu 1 februarie 2016, granițele dintre Rusia și Polonia au fost închise pentru vehiculele grele, deoarece cele două țări nu au ajuns la un acord cu privire la autorizații, aceeași situație fiind și între Rusia și Belarus.

Guvernele de la Moscova și Varșovia nu au reînnoit încă acordul bilateral de transport, care a expirat la 31 ianuarie 2016. Astfel, atâta timp cât părțile nu semneză reînnoirea acordului, fluxul de vehicule comerciale grele între cele două țări va rămâne întrerupt.

Transportatorii ruși susțin că șoferii polonezi au câștigat în proporție de 70% transportul rutier dintre Rusia si Europa de Vest, astfel că, aceștia fac presiuni asupra guvernului de la Moscova să suspende acordul până când ajunge la o poziție mai echilibrată. Negocierile dintre cele două state sunt în curs de desfășurare.

Rusia a restricționat accesul camioanelor din Polonia și Belarus

Probleme emergente pentru tranzitul vehiculelor grele există, de asemenea, între Rusia și Belarus, cel puțin pentru vehiculele conduse de către șoferii care nu dețin un pașaport al unuia dintre cele două state. Pentru aceștia din urmă, Direcția Centrală a Frontierei Federației Ruse a stabilit că pot trece granița prin punctul Krasnaya Gorka.

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button