Legislatie

Din 7 iulie, amenzile în Rusia se plătesc obligatoriu la graniță

Începând de la 7 iulie 2021, intrarea sau ieșirea din Rusia vor fi posibile doar după plata eventualelor amenzi impuse pe numărul vehiculului sau pe numele șoferului.

Oficialii ruși au confirmat schimbarea regulamentelor privind trecerea graniței. Astfel, camioanele cu amenzi nu vor mai putea părăsi Rusia decât după plata acestora, indiferent dacă sunt emise pe numărul vehiculului sau pe numele șoferului. La ieșirea din țară, vehiculele vor fi blocată la graniță până la plata în întregime a datoriilor.

Din 7 iulie, amenzile în Rusia se plătesc obligatoriu la graniță

Regulamentul se aplică și la intrarea în Rusia, dar puțin diferit. Dacă pe numărul camionului sau pe numele șoferului există penalități mai vechi neplătite, va exista un interval de trei ore în care amenzile pot fi achitate în întregime.

VEZI ȘI: Mercedes-Benz România așteaptă o creștere a pieței de camioane grele de peste 10% în 2021

În tot acest timp, vehiculele vor fi blocate în vamă. Dacă în intervalul de 3 ore nu se face plata, șoferul va fi expulzat și trebuie să părăsească țara imediat, cu tot cu camion.

Pentru a nu fi luați prin suprindere, șoferii și companiile de transport pot verifica în avans dacă au amenzi neplătite în Rusia. Acest lucru este posibil pe site-ul oficial al Inspecției Rutiere din Rusia, la următorul link.

Din aceeași categorie...

Back to top button