Dakar RallyȘtiri

Rusul Anton Shibalov a câștigat prima etapă a Dakar Rally 2020

Prima etapă a Dakar Rally 2020, desfășurată pe 5 ianuarie 2020 între Jeddah și Al Wajh, ce a totalizat 752 km a fost câștigată de pilotul echipei Kamaz Master, Anton Shibalov.

După anii din Africa și cele 10 ediții desfășurate în America de Sud, Dakar Rally 2020 a debutat pe 5 ianuarie în Arabia Saudită. Pentru următorii cinci ani, Dakar Rally va explora acest vast teritoriu care propune multe zone menite să ne reamintească de clasicele trasee din Africa.

Rusul Anton Shibalov a câștigat prima etapă a Dakar Rally 2020

Anul acesta, startul festiv a avut loc pe 4 ianuarie, iar pe 5 ianuarie s-a desfășurat prima etapă cronometrată. Prima dintre cele 12 etape a măsurat 752 de kilometri, dintre care 319 kilometri de probă specială.

La finalul primei zile de concurs, rusul Anton Shibalov ocupă prima poziție a clasamentului general provizoriu dedicat camioanelor. Acesta face parte din echipa Kamaz Master și este coechipier cu mult mai titratul Eduard Nikolaev, multiplu câștigător al Dakar.

Pe pacursul zilei de ieri, rusul Anton Shibalov a fost de fiecare dată primul care a trecut prin dreptul controalelor orare și a reușit să pună un avans de peste un minut în fața lui Siarhei Viazovich (MAZ-Sportauto), pilot care concurează sub drapelul Belarusului.

Rusul Anton Shibalov a câștigat prima etapă a Dakar Rally 2020

Ultima treaptă a podiumului provizoriu a fost ocupată de olandezul Janus van Kasteren (Petronas Team de Rooy IVECO).

VEZI ȘI: Vor fi intensificate controalele asupra vehiculelor comerciale de 3.5 tone în Germania

Mai sus l-am reamintit pe Eduard Nikolaev. La finalul primei etape cronometrate, rusul a încheiat pe poziția a zecea a clasamentului, cu o întârziere de peste 11 minute față de Anton Shibalov.

Etapa a doua pregătește aproape 393 de kilometri, dintre care 367 de kilometri de probă specială. Aceasta se va desfășura între Al Wajh și Neom.

Foto – RedBullContentPool

Din aceeași categorie...

Back to top button