Dakar RallyȘtiri

Dmitry Sotnikov se impune în etapa a cincea a Dakar Rally 2020

O nouă zi în Dakar Rally 2020, un nou câștigător, însă tot de la Kamaz-Master, rusul Dmitry Sotnikov. În urma rezultatelor înregistrate, Andrey Karginov rămâne pe prima poziție. 

Cea de-a cincea etapă din Dakar Rally 2020 s-a desfășurat între Al Ula și Ha’il, traseul având o lungime de 564 de kilometri. La finalul probelor cronometrate, Dmitry Sotnikov pe un camion Kamaz s-a impus cu un timp total de 4 ore și 12 minute.

Dmitry Sotnikov se impune în etapa a cincea a Dakar Rally 2020

Pe locul secund al zilei a încheiat Anton Shibalov (Kamaz), rusul având o întârziere de doar 3 minute față de câștigătorul de astăzi. Podiumul a fost completat de Andrey Karginov, rusul ajung la finiș tot cu o întârziere de puțin peste 3 minute.

Este pentru a doua oară în Dakar Rally 2020 când camioanele echipei Kamaz acaparează podiumului. Fostul lider, belarusul Siarhei Viazovich a reușit o clasare pe poziția a patra.

Dakar Rally 2020 a început extrem de greu pentru fostul câștigător Eduard Nikolaev. Iar ziua de astăzi s-ar putea să fie una decisivă. În momentul redactării articolului, rusul încă nu a ajuns la finiș din cauza unor defecțiuni de ordin tehnic. Rămâne de văzut dacă acesta va mai lua startul în etapa a șasea programată între Ha’il și Riyadh.

VEZI ȘI: Anton Shibalov a câștigat o etapa a patra a Dakar Rally 2020

În urma rezultatelor înregistrate astăzi, rusul Karginov rămâne pe prima poziție a clasamentului general, având un avans de aproape 15 minute față de Shibalov. Belarusul Viazovich mai mai pierde o poziție în clasamentul general și ajunge pe locul al treilea cu o întârziere de aproape 24 de minute față de lider.

În etapa a șasea, concurenții angrenați în Dakar Rally 2020 vor avea de parcurs 830 de kilometri.

Foto – RedBullContentPool

Din aceeași categorie...

Back to top button