LogisticaTop News

O nouă rută intermodală între Düsseldorf și Budapesta

Noua rută intermodală Helrom permite expeditorilor să reducă emisiile de CO2 cu până la 90% între Germania și Ungaria.

Prin extinderea rețelei cu această nouă rută intermodală între Düsseldorf și Budapesta, Helrom oferă o gamă mai largă de opțiuni pentru transportul intermodal durabil și fără bariere în Europa.

Banner Infotrucker utilizare DBE 600 x 150

Ruta intermodală, care acoperă aproximativ 1.200 de kilometri, a devenit operațională pe 2 octombrie. Aceasta funcționează în regim de tren deschis, permițând rezervarea locurilor în funcție de necesități.

Încărcarea trenurilor Helrom fără terminale speciale oferă companiilor mici și mijlocii o modalitate simplă de a transfera semiremorcile pe calea ferată, fără a necesita investiții suplimentare în flotă.

VEZI ȘI: Simon Loos a comandat 75 de camioane electrice eActros 600

Transportatorii pot livra semiremorcile seara târziu, iar după doar 30 de ore, acestea sunt gata pentru preluare la destinație în dimineața următoare.

Sunt programate plecări zilnice în ambele direcții, 6 zile pe săptămână, fiecare tren transportând 36 de semiremorci, ceea ce înseamnă o capacitate săptămânală de 432 de semiremorci.

Eliminarea terminalelor speciale pentru încărcare și capacitatea de a transporta și ușor pe calea ferată semiremorcile nemacarabile și frigorifice permit expeditorilor și transportatorilor să intre pe piața transportului intermodal feroviar fără investiții suplimentare, spune Roman Noack, CEO al Helrom.

Zonele de acoperire includ Ungaria, Slovacia și părți din România, precum și regiunea Ruhr, Benelux și Marea Britanie pe partea Düsseldorf.

Avantajele conceptului Helrom

Prin noua rută, Helrom își continuă misiunea de a facilita transportul de marfă neutru din punct de vedere al emisiilor de CO₂ în întreaga Europă. Pe lângă reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și diminuarea presiunii asupra infrastructurii rutiere, conceptul de transport Helrom promovează, de asemenea, condiții de muncă responsabile din punct de vedere social în logistica de transport.

Combinația dintre transportul rutier și cel feroviar le permite transportatorilor să se concentreze mai mult pe rutele pe distanțe scurte, ceea ce nu doar că este mai eficient, dar facilitează și o planificare mai flexibilă a orelor de lucru. Acest lucru îmbunătățește echilibrul între viața profesională și cea personală, contribuind astfel la atractivitatea profesiei și, pe termen lung, la atenuarea deficitului de șoferi.

Din aceeași categorie...

Back to top button