S-a deschis cea mai mare stație de alimentare cu LNG din Europa

S-a deschis cea mai mare stație de alimentare cu LNG din Europa
Alternoil a inaugurat la Bakum cea mai mare stație de alimentare cu LNG din Europa și investește 15 milioane de euro pentru construcția unei rețele de stații de alimentare cu LNG, fixe și mobile.

Rețeaua de alimentare cu LNG crește după ce mai multe companii și-au anunțat intenția de a folosi această soluție pentru a scădea nivelul de emisii de noxe.

S-a deschis cea mai mare stație de alimentare cu LNG din Europa

De curând, Shell a anunțat că vrea să ajungă la un număr de 40 de benzinării cu LNG în Germania, iar acum operatorul de benzinării Alternoil, cu sediul în Steinfeld, a inaugurat cea mai mare benzinărie cu LNG din Europa la Bakum.

Compania a anunțat și investiții de 15 milioane de euro pentru crearea unei infrastructurii fixe și mobile de alimentare cu gaz, pentru a oferi companiilor o alternativă reală dacă acestea decid să treacă pe utilizarea combustibilor alternativi.

Paneuropa este, de exemplu, una dintre companii care și-a propus, conform anunțului făcut de directorul Carsten Hemme, să treacă toată flota pe vehicule cu LNG până la finalul acestui an. Iar benzinările celor de la Alternoil se află la mică distanță de sediul central al companiei Paneuropa.

Primele 20 de vehicule pe gaz, 19 modele Volvo FH LNG și un IVECO Stralis NP, sunt pregătite pentru livrare și vor fi folosite pentru tranzitul Alpilor, spre Italia, în completarea operațiunilor de transport combinat.

VEZI ȘI: 17 autobuze electrice MAN Lion’s City E comandate de orașul Hamburg

Investiția în cea mai mare benzinărie cu alimentare pe LNG a fost de 1,3 milioane de euro și ateptările lunare sunt de a livra 200.000 de kilograme de LNG.

Alternoil vrea să deschidă benzinării similare în Fulda și Hamburg și o serie de puncte de alimentare mobile în Köln și Remscheid. Un alt plan de dezvoltare pe această direcție este de a construi unități mobile de alimentare cu LNG chiar la sediul companiilor de transport.

Alternoil se așteaptă ca în transportul pe distanțe lungi numărul vehiculelor cu LNG să ajungă la 15 – 18 % din toată flota. Un studiu efectuat de Shell estimează că până în 2040 vor exita aproximativ 480.000 de camioane care vor circula cu LNG în Europa.

Follow #infotrucker