S-a reluat procesul Dentressangle privind dumpingul social

S-a reluat procesul Dentressangle privind dumpingul social

Luni, 7 martie 2016, a fost reluat în Franța procesul Dentressangle, compania de transport și logistică, integrată acum în XPO Logistics, fiind acuzată că ar fi folosit în mod ilegal o mie de șoferii străini.

Procesul împotriva companiei Norbert Dentressangle, acuzată de dumping social a început în mai 2015, dar a fost suspendat după solicitarea făcută de avocații apărării. De altfel aceștia au mai încercat o amânare, pe care judecătorii din Valence au admis-o, însă procurorii au făcut apel. Dosarul a fost dat judecătoriei din Grenoble, care au decis că procesul ar trebui să meargă mai departe, chiar presupunând că toate probele administrate la dosar să nu fie valide.

Așa că, pe 7 martie 2016 procesul a fost reluat în Valence. Acuzarea nu s-a schimbat, compania Dentressangle este acuzată că a utilizat ilegal forța de muncă și nu a declarat munca celor 1.000 de angajați. La bară au fost chemați șase directori Dentressangle și trei societăți din grup, care acum, se află complet integrat în XPO Logistics după achiziționarea din 2015. Cei 83 de angajați români, 29 polonezi și 3 portughezi, sunt reprezentați în proces de CFTC, CFDT și EFT.

S-a reluat procesul Dentressangle privind dumpingul social

Potrivit rechizitoriului, compania de transport și logistică ar fi angajat în mod ilegal o mie de șoferi profesioniști din diferite țări din afara Franței pentru a-i folosi în transportul intern. Deocamdată, bătălia pare să fie axată pe vicii de procedură, avansate de către avocații XPO Logistics, care au moștenit cazul de la conducerea anterioară Dentressangle.

VEZI ȘI: Transportul rutier european a pierdut 10% între 2007 și 2014

Dacă se confirmă acuzațiile, acest caz ar fi cel mai mare caz de dumping social descoperit de autorități.

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

 

 

Follow #infotrucker