S-au decis numele finaliștilor Sustainable Bus Award 2019

S-au decis numele finaliștilor Sustainable Bus Award 2019
12 modele de autobuze și autocare sunt în cursa pentru titlul Sustainable Bus Award 2019 la cele trei categorii de vehicule, care se va decerna în această toamnă la Hannovra în cadrul IAA 2018.

Juriul european Sustainable Bus Award, singurul premiu european care recunoaște durabilitatea în domeniul autobuzelor și autocarelor, a stabilit lista scurtă a finaliștilor SBY 2019.

S-au decis numele finaliștilor Sustainable Bus Award 2019

Lansat în 2016 de revista AUTOBUS din Italia, premiul Sustainable Bus Award nu este un concurs, ci un proiect jurnalistic care se bazează astăzi pe suportul a șapte reviste partenere din tot atâtea țări europene.

Pentru a lua în considerare mai bine toate datele tehnice ale fiecărui vehicul eligibil, votul final este dat în urma evaluării a 5 parametrii macro: motor, transmisie, siguranță, confort și sustenabilitate.

În cadrul Sustainable Bus Award se premiază 3 categorii distincte de vehicule: Sustainable Bus Award Urban, Sustainable Bus Award Intercity și Sustainable Bus Award Coach.

Anul trecut, câștigătorii cele trei categorii au fost: VDL Citea Slfa-181 Electric, IVECO Crossway Le Natural Power și Setra ComfortClass S516 HD/2.

Sustainable Bus Award Urban, provocare electrică
Propulsiile electrice au monopolizat categoria „Urban”, una plină de noutăți, unde lupta se va da între mult așteptatul Mercedes-Benz Citaro Electric, articulatul Solaris Urbino, Irizar IE Tram, un produs construit în prima fabrică dedicată în totalitate autobuzelor electrice.

Nu în ultimul rând, competiția implică și un troleibuz: Crealis Electric realizat de Iveco Bus în parteneriat cu Skoda Electric.

VEZI ȘI: Toate drumurile federale din Germania se supun taxării pentru camioane

Recent, Iveco Bus a câștigat categoria „Move Green!” în cadrul expoziției Transports Publics din Paris, cu nou sa gamă de troleibuze, care combină liniile aeriene de alimentare cu bateriile, permițându-le acestora să funcționeze parțial fără legătură cu liniile aeriene de alimentare.

Interurbanele și autocarele, hibride și diesel
Autobuzele hibride ocupă aproape jumătate din lista scurtă la categoria „Intercity”, unde Mercedes Citaro 2 Ü Hybrid și Irizar i4 Hybrid vor lupta cu Iveco Crossway 12m Le și marca franceză de la Trouillet Mobilités S’Cool 44.

Noul Volvo 9900, recent lansat, va concura, la categoria „Coach”, cu autocarul Setra S 531 DT și MAN Lion’s Coach 13m. De asemenea, și Irizar își va juca cărțile la 13 metri.

Juriul Sustainable Bus Award este format din șapte jurnaliști aparținând de la publicațiile Mobilités (Franța), Busfahrt (Germania), AUTOBUS (Italia), OV-Magazine (Olanda), InfoBus (Polonia), Infotrucker (România), Carril Bus (Spania).

Follow #infotrucker