In FocusTop News

S-au stabilit vehiculele finaliste Sustainable Bus Award 2022

MAN Lion’s City E, noul Mercedes-Benz Intouro și noul Volvo 9700 DD printre vehiculele finaliste Sustainable Bus Awards 2022.

A fost decisă lista vehiculelor finaliste Sustainable Bus Award 2022, care conține autobuze electrice cu baterii în categoria urban, autobuze cu gaz, cu excepția unuia, în categoria interurban și autocare cu motoare diesel curate.

Adresat celor mai inovatoare și durabile autobuze și autocare lansate pe piața europeană în ultimul an, Sustainable Bus Award își va desemna câștigătorii în al treilea trimestru din 2021.

S-au stabilit vehiculele finaliste Sustainable Bus Award 2022

De altfel, juriul Sustainable Bus Award lucrează pentru a organiza o ceremonie online de decernare a premiilor, care va atrage atenția atât a industriei, cât și a părților interesate în legătură cu tema transportului public durabil.

Premiile Sustainable Bus Award sunt decernat anual pentru trei categorii de vehicule pentru transport de persoane: Urban (Urban), Interurban (Intercity) și Autocar (Coach).

Finalistele din acest an sunt o confirmare a tendinței în creștere, în Europa, a vehiculelor cu emisii zero în transportul public din oraș, determinată de obiectivele climatice și reglementările Uniunii Europene, precum și de angajamentele municipalităților în acest sens.

Astfel, în categoria urban, lupta se va da între trei modele electrice cu baterii – Irizar, MAN Lion’s City E, Solaris Urbino 15 LE Electric – așa cum s-a întâmplat și în ediția din 2020.

În categoria interurban, avem un ”mix energetic” format din noul Mercedes-Benz Intouro, Scania Interlink LNG și Isuzu Kendo CNG.

Iar în categoria autocare, cel mai afectat segment de pandemia COVID, inclusiv din perspectiva lansării de noi produse, lupta va fi dată între noul Volvo 9700 DD, noul MAN Lion’s Coach și Indcar L9 DAF.

VEZI ȘI: Noua gamă VDL Citea: fotografii și informații oficiale

Lista scurtă este rezultatul unei prime selecții. Fiecare membru al juriului Sustainable Bus Award a propus o serie de candidați, iar modelele care au obținut cele mai multe nominalizări (trei per categorie) au fost incluse pe lista finalistelor.

  • Finaliste categoria Urban: Irizar ie bus, MAN Lion’s City E, Solaris Urbino 15 LE Electric
  • Finaliste categoria Intercity: Mercedes-Benz Intouro, Scania Interlink LNG, Isuzu Kendo CNG
  • Finaliste categoria Coach: Volvo 9700 DD, MAN Lion’s Coach, Indcar L9 DAF

Acum, membri juriul vor continua cu a doua etapă, efectuând o evaluare detaliată a vehiculelor selectate în conformitate cu criteriile SBY. Criteriile sunt împărțite în următoarele domenii: Motor, Transmisie, Siguranță, Confort, Durabilitate.

Sustainable Bus Award se bazează pe o idee inedită de durabilitate, care are capacitatea de a stabili o imagine pozitivă a vehiculului în ochii publicului larg. Pot intra în joc mai multe aspecte, cum ar fi siguranța, confortul, zgomotul, reciclarea componentelor și angajamentul general de mediu al producătorului.

Juriul SBY este compus reprezentanții a opt publicații de profil din Europa, fiecare lideră pe segmentul lor, anume: Mobilités (Franța), Busfahrt (Germania), AUTOBUS (Italia), infotrucker (România), Carril Bus (Spania), Revija Tranzit (Slovenia), Bus and coach professional (Marea Britanie).

Din aceeași categorie...

Back to top button