Siguranta

SAFE MODE, cea mai nou campanie de siguranță rutieră

SAFE MODE este cea mai nouă campanie a grupului CSPFE, care are drept scop conștientizarea și responsabilizarea șoferilor profesioniști la locul de muncă.

“Să fie bine, ca să nu fie rău” a spus la un moment dat un mare român. Plecând de la această vorbă devenită celebră, vreau să vă relatez ca acum 2 ani începea povestea frumoasă a unui grup de Facebook.

Banner Infotrucker utilizare DBE 600 x 150

Mare lucru, un grup de Facebook, ar spune unii.

Eh, iată-ne la 2 ani de la înființare CSPFE (Comunitatea ȘOFERILOR PROFESIONIȘTI FĂRĂ EXPERIENȚĂ), un grup care și-a propus să ajute prin sfaturi și puterea exemplului branșa șoferilor profesioniști români, detașați sau angajați undeva prin Vest, dar nu numai.

S-a format o echipă. O echipă mixtă care încearcă 24 h din 24 h să nu lase vocea “parcărilor” să substituie “adevărul” despre această meserie, oricât de dureros ar fi acesta.

Grupul din care fac parte își dorește a fi unul exclusivist, cu oameni civilizați, implicați, capabili să schimbe percepția societății despre șoferii români, principalii actori în transportul rutier de mărfuri.

De-a lungul timpului, acestui proiect s-au alăturat șoferi, șoferițe, manageri transport, jurnaliști și publicații online, cărora le mulțumim pentru sprijin și încurajări.

Publicația infotrucker.ro a riscat puțin prin implicarea mea și a lui Tzu în proiectul revistei online, dar se vede ca această colaborare începe să dea roade.

Le mulțumim pe aceasta cale, pentru că ne oferă acest canal pentru a exemplifica experiențele trăite, opinii și relatări de la ”firul ierbii” cum ar fi spus marele Ioan Chirilă, despre viața unor șoferi, mereu români.

Am pornit acum câteva săptămâni pe grupul CSPFE o serie de campanii, care ulterior au început să prindă, iar oamenii au coalizat cu ideea noastră de SAFE MODE.

Campania SAFE MODE a debutat ca idee de grup, prima acțiune fiind cea de constientizare a importanței purtării în permanență la volan a centurii de siguranță.

Au reacționat mult șoferi, manageri, ziariști la initiativa noastră și le mulțumim pe această cale.

Următorul pas a fost SAFE MODE – Do It like a PRO (#doitlikeaPRO), o campanie de conștientizare a necesității purtării vestelor reflectorizante în spațiile unde se desfășoară activități specifice de încarcare sau descărcare, spații pentru reparații etc.

Din nou, feedback-ul a fost pozitiv, cu mici excepții, atunci când au apărut mici frustrați rebeli, în fine, cazuri izolate.

VEZI ȘI: Iveco Daily obține trei premii importante din partea ETM

Duminica care tocmai a trecut, alături de colegii din grup am inițiat “SAFE MODE” – locul gunoaielor este la tomberoane, nu printre ființe umane. O campanie de responsabilizare a șoferilor români în privința curățeniei în spațiile publice precum parcări, spații destinate tuturor, nu doar șoferilor de camioane. Important este ca aceste spații să rămână curate, nu să curețe alții după noi.

Ideea a prins, oamenii se arată solidari cu ideeile campaniilor noastre, care vor continua.

Ne chinuim zilnic să schimbăm mentalități, să atragem lângă noi oameni coerenți pentru a putea schimba percepția despre șoferii români.

Într-adevar, la nivel de grup tratăm cu dispreț și ironie cocalarii volanului, prostia, nesimțirea și indepărtăm aceste elemente dintre noi.

Este greu să dai startul unor initiațive benefice, unor campanii educative. Zilnic ne lovim de jigniri aduse de colegi ignoranti, însă până și haterii ne iubesc.

Știu că ceea ce încercăm de doi ani de zile, probabil va avea succesul dorit la un moment dat.

Se poate, chiar se poate!

Zilnic creștem echipa de șoferi educați, care tind spre profesionalism, zilnic formăm prietenii și ne autoeducăm. Căci vorba aceea, dacă nu noi, atunci cine?

Pentru ca branșa șoferilor să poată emite pretenții, trebuie să fie una profesionistă și educată. Încercăm la nivelul canalelor la care avem acces să ajutăm la chestia asta.

Mulțumim pentru susținere și încurajări, publicației infotrucker.ro. Până în prezent, nicio altă publicație de profil nu s-a arătat “curioasă” de opinia acestei categorii de angajați.

Mulțumirile pleacă și către SSDB (Sindicatul Solidaritatea Soferilor Drumuri bune), Decebal Popescu (Cartrans) și întregii familii de șoferi profesioniști CSPFE, fără de care campaniile și ideile nu s-ar putea pune în practică.

De asemenea, mulțumim și celor care ne urâți și înjurați, noi încercam să schimbăm mentalități și sperăm ca la un moment dat să vedeți ca rezultatul este pozitiv, cu sau fără participarea voastră.

Dar, voi, voi ce încercați să faceți?

Marea familie CSPFE vă salută și vă invită să vă alăturați campaniilor noastre.

#CSPFETEAM, over and out!

Din aceeași categorie...

Back to top button