ȘtiriTop News

Norvegia I Salariul minim pentru șoferi a crescut din nou

Începând din luna iulie, Norvegia a crescut salariul minim pentru șoferii de camion de la 179,5 la 185,5 de coroane (aproximativ 17,7 euro) pe oră.

Potrivit asociației NLF, deși în Norvegia nu există un salariu minim general, această noțiune a fost introdusă pentru anumite industrii. Măsura a fost luată pentru ca muncitorii străini să nu aibă salarii mai mici sau condiții de lucru mai proaste decât cele obișnuite în Norvegia.

Norvegia I Salariul minim pentru șoferi a crescut din nou

Astfel, începând de la 1 iulie 2021, angajații care efectuează transport rutier de marfă cu vehicule de peste 3,5 tone trebuie să aibă un salariu orar de cel puțin 185,5 coroane norvegiene.

VEZI ȘI: Franța I Șoferii de camion pot intra în restaurante fără certificat Covid

Salariul minim se aplică și șoferilor de la companii din străinătate implicați în operațiuni de cabotaj sau transport combinat în Norvegia. În schimb, el nu se aplică și pentru operațiunile de transport internațional.

Pentru companiile din străinătate, Norvegia nu recunoaște diurnele ca parte din salariu. Salariul orar poate fi însă ceva mai mic decât cel minim oficial, dacă respectiva companie oferă alte compensații, precum bonurile de vacanță și alte beneficii sociale taxate.

Întregul regulament privind salariul minim din Norvegia poate fi descărcat de aici.

Din aceeași categorie...

Back to top button