Știri

Sancționați eronat pentru depășirea vitezei legale în tunelul Einhorn din Schwäbisch Gmünd

Șoferilor de camion sancționați eronat pentru depășirea vitezei legale în tunelul Einhorn din Schwäbisch Gmünd, li se vor returna banii pe amendă înapoi.

Markus Herrmann, purtătorul de cuvânt al orașului Schwäbisch Gmünd, a confirmat pentru publicația germană trans aktuell că aproximativ 4.000 de șoferi de camion au fost înregistrați eronat pentru depășirea limitei de viteză în tunelul Einhorn din Schwäbisch Gmünd.

Sancționați eronat pentru depășirea vitezei legale în tunelul Einhorn din Schwäbisch Gmünd

Aproximativ 3.200 dintre aceștia au primit înștiințări de amendă, iar 800 puncte de penalizare.

De vină este o cameră de viteză setată incorect luni de zile, mai exact între 8 febriarie și 31 iulie 2018.

Regula ar trebui să fie una clară: în tunelul Einhorn din Schwäbisch Gmünd, lung de peste doi km, camioanele se pot deplasa cu maxim 60 km/h.

Însă în dreptul camerei de viteză din tunel există un zid de beton care separă sensurile de mers – astfel că limitarea de 60 km/h nu-și mai găsește valabilitatea.

Un șofer de camion a depus contestație după ce a fost amendat eronat pentru depășirea limitei de viteză în acest loc.

În cadrul apelului, Curtea a decis că în zona respectivă există o situație legală neclară a zidului de beton amplasat între sensurile de mers. De aceea, în zonă nu ar trebui amendați șoferii de camion dacă vor depăși viteza, de la 60 km/h la 80 km/h.

VEZI ȘI: Acordul miniștrilor de transport europeni aduce un progres social, dar insuficient pentru șoferii profesioniști

În prezent sunt în derulare discuții între administrația orașului Schwäbisch Gmünd, experți în trafic și reprezentanți ai prefecturii Stuttgart pentru a se conveni asupra unei reglementări legale clare a situației.

Vor fi restituite sumele percepute prin amenzi
Din cei 4.000 de șoferi de camioane depistați, circa 3.200 de șoferi au primit înștiințări de amendă. De asemenea, 800 de șoferi au fost chiar penalizați cu puncte în localitatea Flensburg.

Momentan sunt în derulare discuții cu Autoritatea Federală a transportatorilor de marfă din Flensburg (KBA) în vederea ștergerii punctelor de penalizare ale acestor șoferi, conform spuselor purtătorului de cuvânt.

Cele aproape 4.000 de proceduri de amendare nu se pot retrage din punct de vedere legal, însă orașul este dispus să returneze banii din amenzi.

Din aceeași categorie...

Back to top button