Sancțiuni pentru amenințări la adresa șoferilor profesioniști (SUA)

Sancțiuni pentru amenințări la adresa șoferilor profesioniști (SUA)

Casa Albă a semnat un proiect de lege care prevede sancțiuni drastice pentru companiile de transport rutier, maritim și case de expediție care pun presiune pe șoferii profesioniști pentru a încălca normele privind siguranța federală.

Noua măsură este de așteptat să intre în vigoare până la sfârșitul lunii noiembrie 2015, după publicarea în Registrul Federal, echivalentul Monitorul Oficial în România. Pedeapsa pentru orice presiune sau amenințare nejustificată asupra șoferilor, definite prin Legea „coerciției șoferului”, va fi sancționată cu amendă până la 11.000 de dolari.

În practică, încălcarea va fi constatată de fiecare dată când un șofer profesionist va fi amenințat cu pierderea locului de muncă sau va fi sancționat financiar în cazul în care refuză să încalce standardele federale privind siguranța, cum ar fi durata maximă de muncă.

Sancțiuni pentru amenințări la adresa șoferilor profesioniști (SUA)

Acest standard este parte a unei reforme mai mari în industria transporturilor, care prevede printre altele și introducerea tahografelor digitale în camioane și dispozitivelor de limitatare de viteză, necunoscute până în prezent pentru șoferii americani. În prezent, șoferii trebuie să marcheze orele de lucru pe o foaie tipizată. În ceea ce privește șoferii profesioniști, este prevăzut un program de formare profesională de bază.

Conform oficialilor americani, acesta va fi o adevărată revoluție pentru transportul rutier, care ar trebui să fie finalizat până la sfârșitul anului 2015.

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

 

Follow #infotrucker