In FocusȘtiri

Șantierele se află printre cauzele accidentelor rutiere de pe autostrăzile din Germania

Șantierele se află printre cauzele accidentelor rutiere de pe autostrăzile din Germania, conform unei statistici a autorităților landul Baden-Württemberg (Germania).

Autoritățile și poliția din regiunea Rhein-Neckar, în landul Baden-Württemberg (Germania), au publicat o statistică referitor la cauzele accidentelor rutiere de pe autostrăzile din regiune, iar șantierele de pe acestea au o contribuție importantă la creșterea numărului de incidente.

Șantierele se află printre cauzele accidentelor rutiere de pe autostrăzile din Germania

Șoferii, camioanele, mașinile mici, viteza, distanța între vehicule? Da, toate acestea pot duce la accidente rutiere. Dar o statistică făcută în 2019 a arătat că și șantierele de pe autostrăzile din Germania au o contribuție importantă la creșterea numărului de incidente rutiere.

Poliția și autoritățile din regiunea Rhein-Neckar, pe unde trec autostrăzile A5 și A6, au făcut o analiză a incidentelor petrecute în 2019 pentru a găsi soluții care să ducă la o creștere a siguranței rutiere.

Prima zonă analizată a fost în punctul Buga din Heilbronn, unde în perioada  martie – octombrie 2019 au fost sistate lucrările pe A6. Pe această autostradă, între Mannheim și Sinsheim-Steinsfurt, au fost accidente în 267 de zile din 2017 (74%) iar în 2018 în 281 de zile  (77%).

În februarie 2019, când s-a lucrat pe A6 au fost 51 de incidente doar în această zonă. Începând din martie și până în septembrie, când nu s-a lucrat, au fost cu puțin peste 20 de incidente pe lună în zonă. În octombrie, după reluarea lucrărilor, numărul de incidente a crescut la 67, în noiembrie au fost 56, iar în decembrie au fost 47.

VEZI ȘI: TIP Trailer a lansat BrakePlus, un sistem electronic de monitorizare a performanței de frânare

Pe segmentul dintre Wiesloch/Rauenberg și Sinsheim erau în medie 25 de incidente pe zi.

Din martie însă acestea au scăzut la 4 – 5 pe lună, în perioada în care nu au fost lucrări. După reluarea lucrărilor numărul de incidente a crescut din nou la peste 20 pe lună. Ținând cont că în 2019 nu s-au mai efectuat atât de multe lucrări în zonă, numărul de accidente a scăzut de la 300 în medie pe an, la 147 în 2019.

Șantierele se află printre cauzele accidentelor rutiere de pe autostrăzile din Germania

Dintre acestea, în doar 31 de cazuri a fost implicat un camion. A scăzut și numărul de accidente cu persoane decedate sau rănite grav, doar 4 persoane pierzându-și viața în patru accidente, în două dintre ele fiind implicate și camioane.

În urma acestei analize, autoritățile regionale au convocat reprezentanții poliției, ai ministerului transporturilor, ai asociațiilor de transport și logistic, ai ADAC, dar și ai companiilor care derulează lucrări de construcție pe autostrăzi pentru a găsi soluții care să ducă la reducerea accidentelor pe porțiunile unde se lucrează.

Rhein-Neckar este regiunea cu cel mai mare număr de locuitori din landul Baden-Württemberg, Germania, iar ministrul transporturilor din acest land a declarat că rezultatele discuțiilor vor fi transpuse în măsuri care să ducă la reducerea numărului de incidente rutiere încă din această primăvară.

Din aceeași categorie...

Back to top button