EvenimentȘtiri

„Saptamana Altfel” la Iveco Truck Services

Asa cum va anuntam ieri pe pagina noastra de Facebook, InfoTrucker a fost prezent la evenimentul „Saptamana Altfel”, organizat de Iveco Romania, impreuna cu dealer-ul sau de proprietate, Iveco Truck Services.

In cazul in care nu stiti, va spunem noi, Iveco este unul din producatorii de vehicule comerciale care se implica activ in responsabilitate sociala si in educatie la nivel mondial, cele mai cunoscute fiind campaniile sale din Africa de Nord si America de Sud. Revenind la Romania, Iveco a fost singurul producator de vehicule comerciale prezent pe piata locala care a organizat un atelier practic in programul educational national  „Saptamana Altfel” la sediul dealer-ului sau de proprietate pentru o clasa de copii din Bucuresti.

„Saptamana Altfel” la Iveco Truck Services

Aflat sub coordonarea directa a Ministerul Educatiei si Cercetarii, programul „Saptamana Altfel”, desfasurat in perioada 6 – 10 aprilie 2015, face parte din programul national „Sa stii mai multe, sa fii mai bun!”, dedicat activitatilor extracurriculare si extrascolare. Scopul programului este sa implice toti elevii si cadrele didactice in activitati ce nu pot fi facute in cadrul orelor de curs, cu scopul de a le pune in valoare talentele si aptitudinile in diferite domenii, nu neaparat in cele prezente in curriculum national. Acest program stimuleaza participarea la actiuni cat mai diverse, in contexte non formale.

In cadrul „Saptamanii Altfel”, copiii clasei a II-a A din cadrul Scolii Generale Nr. 82 din Bucuresti, au raspuns afirmativ invitatiei Iveco de a participa la cateva activitati dedicate, desfasurate la sediul Iveco Truck Services.

Copiii au avut ocazia sa ia contact cu lumea vehiculelor comerciale Iveco, inca dinaintea sosirii lor la sediul Iveco Truck Services, acestia fiind transportati, in baza protocolului stabilit, cu un autocar Iveco Bus, model Crossway.

Dupa o scurta perioada de acomodare atat cu mediul cat si cu responsabilii de activitati, copiii au fost introdusi in lumea transporturilor de catre Catalin Badea, responsabil suport produs la Iveco Truck Services. Cei mici au fost divizati in trei grupe principale: Daily, Eurocargo si Stralis, fiecare grupa urmand sa efectueze prin rotatie toate activitatile propuse.

Una din activitatile desfasurate a avut loc in service-ului Iveco Truck Services, „Spitalul de camioane”, asa cum a fost denumit de catre copiii prezenti. Asistati de catre Florin Neaga, sef de service la Iveco Truck Services, cei mici au putut vedea la lucru tehnicienii Iveco Truck Services si au avut ocazia sa intre in contact cu lucratorii departamentului de piese de schimb, care le-au aratat cum se lanseaza o comanda pentru piesele necesare reparatiilor. De asemenea, copiii au fost condusi in sala de pregatire a mecanicilor, acolo unde li s-a prezentat sistemul de diagnoza Iveco precum si principalele scule folosite la reparatia camioanelor, utilitarelor usoare, autobuzelor si autocarelor Iveco.

Activitatile din interior, gestionate de Adina Somesan, director de marketing Iveco Romania, au cuprins si un concurs bazat pe fise de limba romana, matematica, perspicacitate, precum si activitati de colorat inventiv a unor schite de cap tractoare, basculante si furgoane. In cadrul acestei activitati, cei mici au invatat despre meseriile care pot fi intalnite in cadrul unui dealer de camioane.

In curtea Iveco Truck Services cei mici au putut vedea cat de incapatoare este cabina modelului Stralis Hi-Way si mai mult decat atat, cum merge acesta. Copiii au fost plimbati la bordul celui mai mare model din gama Iveco de catre un sofer profesionist, caruia au putut sa-i adreseze intrebari. Activitatea a mai cuprins si o plimbare cu versiunea sasiu cabina carosat a lui Iveco Daily „Van Of The Year 2015”.

In cadrul showroom-ului, cei mici au putut testa spatiul de marfa al furgonului Daily expus, mare fiind mirarea acestora cand au realizat ca au intrat toti si a ramas spatiu suficient pentru inca cel putin o clasa.

La plecare, elevii clasei a II-a A de la Scoala Generala nr. 82, au primit din partea „Iepurasului Iveco” cate un cadou, pentru a-si aminti cu placere de aceasta zi, cu totul „altfel”.

Mai multe fotografii din cadrul evenimentului gasiti pe pagina de Facebook InfoTrucker

Din aceeași categorie...

Back to top button