Bus

Șapte autobuze electrice Urbino 12 vor ajunge la Sighetu Marmației

Solaris a început livrarea autobuzelor electrice achiziționate de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

Șapte din totalul celor 123 de autobuze electrice Solaris Urbino 12 achiziționate de MDLPA, vor ajunge la operatorul de transport public local din Sighetu Marmației. Valoarea contractului se ridică la peste 18 milioane de lei, fără TVA.

Cele 7 autobuze electrice Solaris Urbino 12 sunt dotate cu motoare electrice de 160 KW. Fiecare vehicul comandat are 12 m lungime, 2,55 m lățime și o înălțime de 3,48 m și poate transporta până la 82 de pasageri, incluzând 30 de persoane așezate.

Șapte autobuze electrice Urbino 12 vor ajunge la Sighetu Marmației

Confortul cetățenilor din Sighetu Marmației care vor călători cu noile autobuze Solaris va fi asigurat atât prin sistemul de aer condiționat și încălzire, dar și printr-un sistem audio-video de informare a călătorilor cu date despre orele estimate de călătorie, anunțarea stației sau alte informații privind traseul. Totodată, călătorii vor beneficia și de acces la Wi-Fi și prize USB pentru încărcarea dispozitivelor mobile.

Gradul de siguranță al pasagerilor și al șoferilor va fi sporit de sistemul de supraveghere video prezent în fiecare autobuz și de sistemul electronic de diagnosticare.

VEZI ȘI: Solaris livrează 20 autobuze electrice Urbino 12 la Iași

De asemenea, mijloacele de transport vor fi echipate și cu un sistem de numărare a călătorilor cu senzori amplasați la fiecare ușă care va permite operatorului de transport public să adune date relevante despre numărul de persoane care utilizează anumite rute, precum și cu un sistem de management al traficului catre transmite date în timp real de pe traseu către autobaza operatorului de transport public.

În cadrul contractului, au mai fost achiziționate și două stații de încărcare electrică rapidă și alte 7 stații de încărcare lentă. Cele două stații de încărcare rapidă de 300 KW fiecare vor permite fiecărui vehicul încărcarea completă într-un interval de timp cuprins între 2 și 10 minute, iar cele lente încărcarea într-un timp de până la 6 ore.

Din aceeași categorie...

Back to top button