Camioane

Cele mai importante șapte îmbunătățiri aduse camioanelor Volvo Trucks

Eficiență energetică optimizată, vizibilitate sporită și o experiență de condus crescută pentru șofer, acestea sunt cele mai importante îmbunătățiri pe care Volvo Trucks le aduce camioanelor sale.

Aceste îmbunătățiri ale caracteristicilor cheie promit avantaje substanțiale pentru industria transporturilor, șoferi și societate în ansamblu. Iată o trecere în revistă a celor mai importante noutăți.

Noile modele de camioane și noile îmbunătățiri aduse de Volvo Trucks marchează una dintre cele mai ample lansări din ultimii ani pentru segmentul camioanelor. Acesta cuprinde totul, de la designul exterior și aerodinamica până la inovațiile tehnologice menite să sporească eficiența energetică și siguranța.

Cele mai importante inovații aduse camioanelor Volvo Trucks

„Este incredibil de satisfăcător faptul că putem oferi clienților noștri o gamă atât de impresionantă de inovații și noutăți. Acesta este un pas substanțial pentru a îmbunătăți eficiența energetică și a reduce amprenta de carbon. De asemenea, sporim siguranța prin îmbunătățirea vizibilității prin introducerea unui sistem de monitorizare cu cameră care înlocuiește oglinzile tradiționale. În plus, le oferim șoferilor un mediu de lucru mai bun. Sunt convins că acest lucru va aduce beneficii atât industriei, cât și societății în general”, a declarat Tomas Thuresson, Commercialization Manager New Offer la Volvo Trucks.

Noua cabină Aero

Cea mai importantă inovație este noua cabină aerodinamică, care poate fi văzută pe Volvo FH Aero și Volvo FH16 Aero. Datorită modificărilor aduse Directivei Uniunii Europene privind greutățile și dimensiunile, partea frontală a cabinei a fost extinsă pentru a reduce rezistența la înaintare. În plus, designul cabinei a fost rafinat meticulos pentru o aerodinamică optimă.

„Reducerea rezistenței la înaintare duce la o mai bună eficiență energetică, indiferent dacă este vorba de o transmisie diesel, pe gaz sau electrică. La rândul său, acest lucru se traduce prin reducerea emisiilor de CO2 și a costurilor pentru client. Acesta este un progres semnificativ pentru operatori”, spune Mattias Ahlberg, Total Offer Intro Manager la Volvo Trucks.

Camera Monitor System

O altă actualizare majoră este Camera Monitor System, care înlocuiește oglinzile tradiționale. Potrivit Volvo Trucks, sistemul oferă mai multe avantaje cheie printre care o rezistență minimă la înaintare, vedere directă îmbunătățită, câmp vizual mai mare cu ajutorul funcției Zoom-out, vedere îmbunătățită pe timp de noapte datorită tehnologiei cu infraroșu și mai multă securitate pentru șofer, atunci când camionul este parcat.

Cele mai importante inovații aduse camioanelor Volvo Trucks

Camera Monitor System este disponibil pentru toate modelele de cabină, cu excepția celor cu acoperiș extra-coborât sau cu clasificare FLADR.

Alte îmbunătățiri aerodinamice

Toate cabinele au fost supuse unor îmbunătățiri aerodinamice, atât vizibile, cât și mai puțin vizibile. Aceste îmbunătățiri includ spații reduse și etanșări îmbunătățite între componentele cabinei pentru a asigura o curgere fluentă a aerului pe lângă cabină. Zona de deasupra parbrizului a fost, de asemenea, optimizată pentru a minimiza rezistența aerului.

Îmbunătățiri pentru șoferi

Designul exterior actualizat și abordarea orientată spre viitor se reflectă și în interiorul camioanelor. Aici accentul a fost pus pe crearea unui mediu de lucru și de viață mai bun pentru șoferi.

În primul rând, Volvo Trucks a rafinat sistemul audio care, alături de izolațiile efectuate la panourile cabinei și uși, duce calitatea muzicii la bord la alt nivel. Acesta este disponibil în două versiuni de echipare: Selected (șase difuzoare Alpine) și Extended (6 difuzoare + subwoofer Alpine și amplificator Harman Kardon).

O altă îmbunătățire adusă interiorului este noul cuptor cu microunde integrat frumos în dulapul din față pentru o accesibilitate îmbunătățită.

VEZI ȘI: Volvo FM și FMX primesc camere video și noi îmbunătățiri

De asemenea, sistemul de infotainment a fost actualizat, astfel că, acesta este ușor de utilizat și poate fi personalizat în funcție de nevoile individuale ale șoferului. În plus, acesta vine cu un nou sistem de navigație de la Sygic bazat pe hărți Here, adaptate la nevoile specifice ale camioanelor, cu actualizări automate ale hărților care permit livrarea eficientă a mărfurilor.

Pentru o mai bună flexibilitate a încărcării dispozitivelor mobile (telefon mobil, tabletă etc.), au fost adăugate mai multe prize (USB-C).

Cele mai importante inovații aduse camioanelor Volvo Trucks

Nu în ultimul rând, camioanele Volvo sunt disponibile cu o nouă telecomandă cu cheie cu funcții de preverificare a sistemului de lumini înainte de plecarea de pe loc și oprire a contactului general pentru a proteja bateriile camionului.

Cabina Globetrotter XXL

Deoarece Directiva actualizată a Uniunii Europene privind greutățile și dimensiunile permite utilizarea cabinelor mai lungi cu un design aerodinamic, acum este posibil din punct de vedere legal să se utilizeze cabina Volvo Globetrotter XXL pe drumurile europene.

Acest lucru înseamnă că Volvo FH Aero și Volvo FH16 Aero cu cabina Globetrotter XXL pot fi utilizate și cu semiremorcile standard în toate segmentele de transport din Europa fără a afecta capacitatea de încărcare. Fie că transportați lemn, ciment sau mașini, vă puteți bucura de o cabină cu mai mult spațiu interior și o platformă mai largă. Cabina XXL are un plus de 600 litri de spații de depozitare.

Noul motor D17

O altă îmbunătățire substanțială în segmentul de transport greu de marfă este introducerea noului motor D17 de 17,3 litri. Acesta este cel mai puternic motor construit vreodată de Volvo, oferind până la 780 de cai putere și un cuplu de 3.800 Nm.

Deși are o cilindree mai mare cu aproximativ un 1.000 cmc față de motorul D16, acesta are o greutate mai mica, deoarece are o singură turbină. De asemenea, oferă o productivitate ridicată și o performanță îmbunătățită a frânei motorului.

Datorită cuplului său ridicat, șoferii pot menține viteze mai mari pentru perioade mai lungi și pot economisi combustibil. Acest lucru este benefic pentru mediu și, în același timp, lasă clienții cu mai mulți bani în buzunare.

Noul motor este disponibil în trei versiuni diferite:  600 CP și 3.000 Nm,  700 CP și 3.400 Nm, respectiv 780 CP și 3.800 Nm.

Sistemul I-See adaptiv

Alte noutăți orientate spre experiența șoferului includ îmbunătățiri aduse sistemului I-See, care este acum și mai eficient. Acesta a fost actualizat pentru a adopta viteza vehiculelor în curbe, sensuri giratorii și indicatoare de viteză. Acest lucru va îmbunătăți experiența de conducere și va duce la o utilizare sporită a regulatorului de viteză (cruise control).

Per ansamblu, aceste inovații oferă un potențial mare pentru ca industria transporturilor să îndeplinească obiectivele de sustenabilitate, să îmbunătățească siguranța, precum și să atragă și să păstreze șoferii.

Din aceeași categorie...

Back to top button