In Focus

Șapte șoferi bulgari au câștigat în instanță compensații salariale de 236.000 de euro

Șapte șoferi bulgari au câștigat apelul privind dreptul de a fi despăgubiți cu diferența salarială dintre salariul minim din Bulgaria și cel din Belgia.

Tribunalul din Hasselt a creat un precedent important în ceea ce privește plata salariului minim în Belgia pentru șoferii de camion străini, admițând recursul a șapte șoferi bulgari, care au solicitat compensații salariale companiei RMT, deoarece aceștia au lucrat tot timpul pentru compania belgiană, însă angajați pe contract de muncă bulgăresc.

Șapte șoferi bulgari au câștigat în instanță compensații salariale de 236.000 de euro

Procesul a început în iunie 2015, când cei șapte șoferi bulgari angajați de compania de transport rutier Rematra, cu sediul în Bulgaria, dar subcontractați de către RMT din Tessenderlo, au contactat sindicatul BTB-ABVV pentru a-i ajuta să introducă o acțiune civilă în instanță.

Astfel, șoferii bulgari au cerut companiei RMT să le plătească suma de 236.000 de euro (aprox. 33.000 de euro de fiecare), reprezentând diferența dintre salariul minim a unui șofer de camion în Bulgaria, respectiv Belgia, scrie trasportoeuropa.it.

VEZI ȘI: Transportul betonului cu emisii scăzute de CO2 și zgomot redus

Sindicatul BTB-ABVV, care în acest caz a cooperat cu cel bulgar (Fttub), s-a arătat mulțumit de decizia din octombrie 2018 a Tribunalului din Hasselt, care crează un precedent în ceea ce privește plata egală pentru muncă egală.

Belgia este una dintre cele mai angajate țări europene împotriva dumpingului social din transportul rutier.

Un caz similar s-a întâmplat la începutul acestui an în Germania, când o instanță din Bonn a stabilit ca un șofer de camion ceh angajat al unei companii din Cehia, dar subcontractată de Deutsche Post în Germania, să primească compensații salariale.

 

Din aceeași categorie...

Back to top button