Top NewsTransport 4.0

Șase moduri în care „Pachetul de control” Scania ajută flotele

Deși unele dintre serviciile digitale ale Scania există de ceva vreme, compania le-a reunit sub numele de „Pachetul de control”.

Revoluția digitală a deschis pentru companiile de transport posibilități vaste de îmbunătățire a operațiunilor lor. Una din aceste posibilități se numește „Pachetul de control” Scania.

Acesta combină o colecție de servicii digitale într-un singur loc cu scopul de a crește productivitate prin creșterea eficienței vehiculului, îmbunătățirea performanțelor și a competențelor șoferilor, minimizarea timpilor de nefuncționare și a amprentei de carbon, precum și prin ameliorarea fluxului de lucru administrativ.

Pe de o parte, companiile de transport se confruntă în prezent cu mai multe provocări: marje de profit reduse, creșterea vertiginoasă a prețurilor la combustibil și a taxelor de drum în multe țări și cereri tot mai mari din partea cumpărătorilor de transport pentru lanțuri valorice durabile.

VEZI ȘI: Cum funcționează un camion electric Scania, în opt pași

Pe de altă parte, posibilitățile de abordare a acestor provocări nu au fost niciodată mai mari. Datorită revoluției digitale, camioanele și autobuzele de astăzi au devenit foarte informatizate, ceea ce le permit transportatorilor să ducă productivitatea la un alt nivel.

Un factor important în acest sens îl reprezintă datele provenite de la cele peste 600.000 de vehicule Scania conectate din întreaga lume. Aceste date reprezintă o mină de aur atât pentru cercetarea și dezvoltarea producătorului suedez, cât și pentru clienții săi.

Iată cele șase moduri în care „Pachetul de control” Scania stimulează activitatea transportatorilor:

  1. Eficiență îmbunătățită a combustibilului: Pot fi analizate tiparele de consum de combustibil și factori precum performanța motorului, timpul de mers în gol și frânarea bruscă. Practicile ineficiente ale șoferilor, cum ar fi mersul excesiv la ralanti sau condusul agresiv, pot fi identificate și corectate. De exemplu, reducerea mersului la ralanti și a conducerii inutile în modul Power poate reduce consumul de combustibil cu până la 10%.
  2. Reducerea timpilor morți: Cu o funcționare optimă a vehiculului, uzura acestuia este redusă, iar prin îmbunătățiri ale eficienței și o planificare bine informată a întreținerii și reparațiilor, timpii de nefuncționare pot fi menținuți la un nivel minim.
  3. Eficiență și productivitate sporite: Urmărirea și monitorizarea flotei facilitează atât planificarea îmbunătățită a traseelor, cât și urmărirea timpului de conducere acumulat. În plus, notificările cu privire la vehiculele care sosesc sau pleacă din anumite zone pot ajuta foarte mult la îmbunătățirea programării încărcării și descărcării – toate acestea pentru a maximiza productivitatea.
  4. Economii de costuri: Obiceiurile de conducere conștientă și sigură reduc uzura vehiculelor și riscul de accidente, iar în combinație cu reducerea consumului de combustibil, acest lucru va duce la reduceri de costuri. În continuare, prin utilizarea comparațiilor a peste 85 de parametri diferiți, la vehicule cu rute și configurații similare, ajută la identificarea oportunităților de îmbunătățire care ar putea reduce costurile operaționale.
  5. Reducerea amprentei climatice: Consumul redus de combustibil duce automat la reducerea impactului asupra mediului datorită emisiilor mai mici de CO2, cu efecte pozitive atât pentru întreprinderi, cât și pentru societate. „Pachetul de control” Scania permite transportatorilor să își măsoare emisiile (CO2, NOx, HC, CO și PM) la nivel de vehicul.
  6. Conformitate: Operarea bine informată a flotei ajută foarte mult la respectarea reglementărilor și restricțiilor – cum ar fi limitarea orelor de conducere sau zonele cu restricții privind viteza maximă a vehiculelor.

Din aceeași categorie...

Back to top button