Șase state membre UE n-au comunicat zonele de parcare sigure pentru camioane

Șase state membre UE n-au comunicat zonele de parcare sigure pentru camioane
Șase state membre UE au primit scrisori de punere în întârziere din partea Comisiei Europene pentru că n-au comunicat zonele de parcare sigure pentru camioane.

Comisia a decis să trimită scrisori de punere în întârziere Austriei, Germaniei, Italiei, Lituaniei, Luxemburgului și Olanda deoarece n-au comunicat zonele de parcare sigure pentru camioane.

Șase state membre UE n-au comunicat zonele de parcare sigure pentru camioane

Mai exact, cele șase state membre nu au comunicat informații privind locurile de parcare înregistrate în serviciile de informații și locurile de parcare care furnizează informații (de exemplu, disponibilitatea spațiilor de parcare sau zonele prioritare).

Statele membre vizate au la dispoziție două luni pentru a răspunde la scrisoarea de punere în întârziere, după care Comisia poate lua în considerare adoptarea unor avize motivate.

Comunicarea zonelor de parcare în condiții de siguranță și securitate pentru camioane este o obligație conform Regulamentul (UE) nr. 885/2013, adoptat în temeiul Directivei 2010/40/UE privind sistemele de transport inteligente (STI).

VEZI ȘI: H.Essers România a câștigat Romanian Transport Company of the Year

Regulament stabilește specificațiile necesare pentru a asigura compatibilitatea, interoperabilitatea și continuitatea implementării și utilizării operaționale a serviciilor de informații referitoare la locuri de parcare sigure și securizate pentru camioane și vehicule comerciale la nivelul Uniunii, în confor­ mitate cu Directivă.

Șoferii de camioane din Europa se confruntă adesea cu problema locurilor de parcare insuficiente și a informațiilor insuficiente cu privire la astfel de locuri și, prin urmare, parchează de multe ori în zone nesecurizate sau în locuri nesigure.

Conform Regulamentul (UE) nr. 885/2013, șoferii trebuie să primească informații despre zonele de parcare pentru a evita parcarea vehiculului în zonele nesecurizate sau în locuri nesigure.

Follow #infotrucker