Patronate și sindicateȘtiri

Șase zile de incertitudine pentru şoferii români

Dezbinarea statelor Uniunii Europene se manifestă total prin ceea ce se întâmplă între Bulgaria şi Grecia iar şoferii români de camion sunt prinşi în mijlocul unui război al nervilor care se întinde nejustificat de mult.

Rezervele financiare, hrană, apă şi medicamentele sunt deja epuizate şi în curând vor rămâne şi fără motorină, în timp ce oficialităţile române, bulgare şi elene sunt paralizate şi parcă nu reuşesc să înţeleagă ce se întâmplă exact.

După fiecare „barieră” depăşită în încercarea de a aduce camioanele acasă, Federaţia Operatorilor Români de Transport a întâmpinat noi blocaje, fapt ce pune în mare dificultate transmiterea unor informaţii coerente care să ajute transportatorii și șoferii români.

Șase zile de incertitudine pentru şoferii români

După ce, cu mari eforturi, se acceptase o variantă alternativă prin Macedonia, „prietenii” bulgari nu fac altceva decât să blocheze „evadarea” printr-un comportament mai degrabă de tip orient mijlociu decât de ţară europeană. Exemplul cel mai elocvent este al vameşilor bulgari din vama Zlaterevo care se întrec în aplică tot felul de proceduri formale care nu au nici o legătură cu ceea ce s-a încercat prin negocierea culoarului de tranzit prin Macedonia.

Federaţia Operatorilor Români de Transport lansează un apel de urgenţă către autorităţile române pentru a organiza împreună o structură care să monitorizeze 24/24h situaţia şi prin care să se asigure toate cele necesare şoferilor români sechestraţi şi un ultim avertisment ambasadei Bulgariei pentru îndreptarea rapidă a situaţiei.

Autorităţile bulgare sunt direct responsabile de viaţa şoferilor români şi sunt părtaşe la toate pierderile materiale şi financiare, iar lipsa de implicare din partea Preşedintelui României dar şi din partea şefului Guvernului ne arată clar dezinteresul acestora faţă de cetăţenii români.

VEZI ȘI: Trafic redeschis între Grecia şi Bulgaria

Începând de mâine FORT se mobilizează atât pentru proteste în faţa amabasadei Bulgariei, stat care pune viaţa șoferilor români în pericol, cât şi pentru organizarea unei echipe de intervenţie care să se deplaseze în Bulgaria şi Grecia pentru a aduce cu orice risc camioanele româneşti înapoi acasă.

Totodată FORT analizează varianta blocării săptămâna viitoare a tuturor vămilor cu Bulgaria în semn de protest faţă de aceştia.

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button