Economic

Scanerele mobile de la punctele de frontieră ale României n-au funcționat niciodată

Scanerele mobile din punctele de frontieră ale României, care trebuiau să verifice camioanele care intră și ies din țară, n-au funcţionat niciodată.

Cele 15 scanere mobile achiziționate pe fonduri europene de România, cu scopul de a verifica camioanele în punctele de frontieră ale țării, n-au funcţionat niciodată, a declarat ministrul finanţelor, Florin Cîţu, în emisiunea „În fața ta” de la Digi 24.

Scanerele mobile de la punctele de frontieră ale României n-au funcționat niciodată

Acesta a mai adăugat că poate nici nu s-a dorit să fie funcţionale.

Dintre toate scanerele mobile, excepție a făcut unul singur, care s-a defectat după ce un camion a intrat în el. ”În cel care a mers la un moment dat a intrat un camion. E ireal!”, a afirmat ministrul Finanţelor.

Situaţia scanerelor mobile este complicată, întrucât acestea sunt achiziție pe fonduri europene și nu pot fi luate altele, a explicat ministrul finanțelor.

VEZI ȘI: ETM lucrează la un ghid complet al rampelor de încărcare și descărcare marfă din Germania

”Trebuie să găsim o soluţie şi aici trebuie să ne inspirăm de la cei din jur, pe termen scurt, pentru că sunt din fonduri europene nici nu poţi lua altele, că trebuie să dai banii înapoi. E mai complicat. Acolo e de muncă, la vamă e un proiect separat de ANAF, deocamdată le luăm pe rând. Vreau să nu mai fie niciun camion care să treacă cu marfă de contrabandă”, a mai spus Florin Cîțu.

 

Din aceeași categorie...

Back to top button