ȘtiriTop News

Scania 460 R Super a câștigat Testul de 1000 de Puncte din 2022

Cu un consum mediu de motorină de 27 l/100 km, camionul Scania 460 R bazat pe noul sistem de propulsie Super a câștigat Testul comparativ de 1000 de Puncte din 2022.

La doar două luni de la lansare sa pe piață, noul Scania Super a câștigat deja primul său test comparativ de calibru. Noul sistem de propulsie Super a fost decisiv pentru a patra victorie consecutivă obținută de producătorului suedez în cadrul celui mai renumit test comparativ (Testul de 1000 de Puncte) din Germania.

Scania 460 R Super a câștigat Testul de 1000 de Puncte din 2022

În cadrul testului comparativ, în care cele mai importante aspecte ale camioanelor de transport pe distanțe lungi sunt evaluate de o echipă de jurnalişti internaționali cu experiență, Scania 460 R Super a reușit să se claseze în fața celor mai recente versiuni de camioane Volvo FH și MAN TGX.

Camioanele eligibile pentru Testul de 1000 de Puncte din 2022 au trebuit să aibă o greutate brută de 40 de tone, cabine de dormit de dimensiuni medii și motoare de până la 480 CP.

Consumul mediu de motorină obținut de Scania 460 R Super pe traseul de test a fost de 27,1 l/100 km, urmat de Volvo (28,2 l/100 km) și MAN (29,8 l/100 km).

„Aceasta este prima confirmare din partea jurnaliştilor independenţi că noul sistem de propulsie Super lansat în noimebrie 2021 la Södertälje oferă ceea ce s-a afirmat, ducând eficiența în transport pe care Scania o oferă și mai departe de concurență.. Marjele sunt în mod obișnuit niști la aceste teste, dar aici, sistemul de propulsie Scania Super a fost cu aproximativ 4% mai eficient din punct de vedere al consumului de combustibil decât cel de pe locul secund”, spune Stefan Dorski, vicepreședinte senior, șef al diviziei de camioane Scania.

VEZI ȘI: Totul despre noul Scania Super

Când punctajele celor șase categorii diferite ale testului (cabină, condus, performanță lanț cinematic, consum de combustibil, cost operațional, siguranță) au fost adunate, Scania a reușit să obțină 947,3 puncte din cele 1000 de puncte potențiale disponibile.

Scania vede aceste teste comparative ca parte a procesului său de dezvoltare a produselor, precum și o confirmare a ceea ce compania suedeză a realizat. În plus, clienți folosesc aceste informații atunci când se hotărăsc să facă o achiziție, astfel că, primesc o confirmare a performanțelor de la experți independenți.

Testul de 1000 de Puncte (1000 Punkte) este organizat de revista comercială germană Lastauto Omnibus.

Din aceeași categorie...

Back to top button