Camioane

Scania 540 S s-a impus în cadrul a două teste comparative în Germania

Toamna trecută, Scania a participat în cadrul a două teste comparative, organizate în Germania de mai multe reviste europene.

Scania 540 S a câștigat Testul de 1000 de Puncte și European Truck Challenge, două teste comparative organizate în Germania.

Rezultatele celor două au fost publicate la începutul acestui an, Scania 540 reușind să se impună în ambele, la o distanță confortabilă de locul 2.

Scania 540 S s-a impus în cadrul a două teste comparative în Germania

”Când jurnaliștii independenți evaluează toate aspectele relevante ale camioanelor noastre cu metode științifice și le compară cu alte produse similare din piață, rezultatele spun o poveste extrem de relevantă pentru potențialii cumpărători de camioane”, spune Stefan Dorski, vicepreședinte senior și șef Scania Trucks.

Atât Testul de 1000 de Puncte, cât și ETC, se numără printre cele mai relevante și cuprinzătoare teste comparative pentru camioane din lume. Acestea sunt organizate de reviste comerciale germane cu participarea unor jurnaliști din alte țări.

În cadrul acestora sunt evaluate calitățile legate de cabină, cum ar fi mediul șoferului, confortul somnului și nivelurile de zgomot, precum și alte aspecte, cum ar fi manevrabilitatea, schimbările de trepte și întreținerea.

Camioanele sunt conduse pe un traseu de peste 300 km și pe diferite tipuri de drumuri publice, fiind echipate cu sisteme calibrate de măsurare a carburantului pentru a determina consumul real cu cea mai mare precizie. Fiecare aspect primește apoi un scor care se adaugă la rezultatul final al fiecărui camion.

VEZI ȘI: MAN TGX Individual Lion S, camionul “alfa” al bavarezilor de la MAN

”Am obținut cel mai mare punctaj general în cadrul ambelor teste comparative, dar personal sunt foarte mândru de faptul că Scania 540 S are cel mai mic consum de combustibil în gama sa, oferind în același timp cea mai mare viteză medie”, spune Dorski.

La Testul 1000 de Puncte au participat Scania 540 S, MAN TGX 18.510 BLS și Mercedes-Benz Actros 1853 LS, în timp ce la testul ETC au participat DAF XF 530, Scania 540 S, MAN TGX 18.510 BLS și Mercedes Actros 1853 LS.

Toți principalii producători europeni au fost invitați să participe în ambele teste comparative.

Din aceeași categorie...

Back to top button