Camioane

Scania 770 vs Scania 730, cu 64 de tone, în urcare dificilă (VIDEO)

Scania a organizat o întrecere inedită între noul model V8 de 770 CP și fostul vârf de gamă de 730 CP, pe o urcare celebră din Suedia.

Camioanele au fost încărcate cu bușteni, ambele combinații având o greutate de 64 de tone. Ele au circulat umăr la umăr până la baza dealului Hallandsasen, recunoscut în Suedia pentru provocarea pe care o reprezintă pentru șoferii de camion.

Scania 770 vs Scania 730, cu 64 de tone, în urcare dificilă (VIDEO)

Întrecerea a început cu ambele camioane la o viteză de aproximativ 80 km/h. Deși a păstrat treapta a 12-a, modelul de 770 CP a început să se distanțeze de cel de 730 CP, care a ajuns rapid în treapta a 10-a.

Distanțat cu mai multe lungimi de camion, noul V8 a terminat ascensiunea dificilă cu o viteză de 43 km/h, în treapta a 8-a. Fostul vârf de gamă a avut la finalul urcării o viteză de 41 km/h, în treapta a 7-a.

VEZI ȘI: Scania introduce cabine R și S mai lungi cu 27 de centimetri

Oricine se aștepta ca noul model să fie mai rapid, dar surpriza a venit abia după oprirea camioanelor. Oficialii Scania au studiat datele oferite de sistemele telematice și au văzut că modelul de 770 CP a consumat și mai puțină motorină decât cel de 730 CP în timpul urcării.

Explicația este simplă: deoarece noul motor are un cuplu mai mare, cutia de viteze a putut menține mai mult timp o treaptă de viteză superioară. Astfel, noul V8 a funcționat în permanență într-o treaptă mai mare, la o turație mai mică.

Din aceeași categorie...

Back to top button