EcofriendlyȘtiri

Scania a demarat testele pilot cu camioane 100% electrice în Norvegia

Producătorul suedez de camioane Scania și compania norvegiană ASKO au demarat testele pilot cu camioane 100% electrice.

Scania a demarat testele pilot cu camioane 100% electrice în Norvegia

Compania ASKO va miza pe două camioane electrice produse de Scania, ambele fiind echipate cu o baterie cu o capacitate de 165 kWh și o autonomie de 120 de kilometri. Pentru reîncărcarea bateriilor, suedezii spun că au introdus un sistem care poate fi cuplat la prize rapide de 150 kW.

„Pe termen lung, electrificarea este răspunsul pentru a obține un transport sustenabil chiar și în cazul vehiculelor de mare tonaj. Pe tot acest drum este extrem de important să lucrezi cu clienții și să ofer soluții personalizate pentru nevoile acestora”, a declarat Karin Rådström, directorul de vânzări și marketing din cadrul Scania.

VEZI ȘI: Italia a extins măsurile de combatere a epidemiei de coronavirus pe întreg teritoriul

Scania continuă să investească și să dezvolte soluții electrificate, iar în scurt timp, suedezii spun că vor ajunge în punctul în care vehiculele electrice de mare tonaj vor putea efectua transporturi pe distanțe mari.

Cele două camioane care au început testele alături de ASKO au o masă maximă autorizată de 27 de tone, iar motorul electric oferă o putere de până la 290 kW. Transmisia are două trepte, iar cupul motor este de 2.200 Nm.

„Scania are un rol activ în dezvoltarea bateriilor și a celulelor prin parteneriate, dar și cu ajutorul clienților. Este un domeniu de la care așteptăm progrese majore în următorii ani”, a completat oficialul Scania.

Din aceeași categorie...

Back to top button