Camioane

Scania a început să livreze camioane Gryphus pentru armata olandeză

Începând din această săptămână, camioanele DAF de 4 și 10 tone din flota armatei olandeze au început să fie înlocuite cu noile modele Scania Gryphus. Alte unități vor fi livrate aproape în fiecare săptămână, până la completarea comenzii de peste 2.800 de camioane.

Primele camioane livrate sunt modele Scania Gryphus High Operational, cu gardă la sol înălțată, 4 axe și configurație 8×8. Scania va construi mai multe modele pentru armata olandeză, toate cu tracțiune integrală: 4×4, 6×6 sau 8×8.

Scania a început să livreze camioane Gryphus pentru armata olandeză

Ele vor găzdui centre de comandă și control, ateliere de service, cisterne sau containere pentru mărfuri generale. De asemenea, unele camioane vor fi echipate cu macarale sau generatoare. În funcție de aplicație, se pot combina mai multe suprastructuri.

În total, armata olandeză va primi peste 2.800 de camioane Scania. Marea majoritate, aproximativ 2.500, vor fi modele operaționale 8×8. Versiunile 4×4 și 6×6 vor fi folosite în special pentru instructaje și pentru forțele aeriene.

Când se va opera în condiții riscante, este posibilă înlocuirea cabinei normale cu una blindată, într-un timp foarte scurt. Astfel, în condiții de pace, camioanele vor mai ușoare și mai economice.

VEZI ȘI: Armata belgiană a comandat 879 de camioane militare DAF CF cu tracțiune integrală

Noile camioane sunt echipate cu tehnologie de ultimă oră, sunt mai puternice și au o sarcină utilă mai mare. Noile cabine sunt de asemenea mai ergonomice, mai confortabile și mai sigure.

Întregul proces de înlocuire a flotei armatei olandeze va dura câțiva ani. Ultimul camion Scania din această comandă va fi livrat în 2026.

Din aceeași categorie...

Back to top button