Bus

Scania a lansat primul autobuz urban pe gaz dublu articulat

Prin lansarea primului autobuz urban pe gaz dublu articulat din lume, Scania face pași importanți în dezvoltarea de soluțiile durabile pentru transportul urban.

Autobuzul în lungime de 26 de metri și motor aplasat în partea din față are o capacitate impresionantă de transport de 250 de pasageri.

Acest autobuz de mari dimensiuni este dedicat sistemelelor de transport urban Bus Rapid Transit care îmbunătățesc considerabil mobilitatea în cadrul orașelor, acest lucru fiind deja demonstrat în Turcia și Brazilia. Spre exemplu, acest autobuz dublu articulat poate înlocui 125 de automobile cu doi pasageri în fiecare. Faptul că autobuzul este propulsat de un motor pe gaz, va ajuta la reducerea consumului de energie și va reduce poluarea urbană.

Scania a lansat primul autobuz urban pe gaz dublu articulat

Autobuzul dublu articulat F340 HA 8X2 a fost dezvoltat în colaborare cu producătorul columbian de suprastructuri Busscar de Colombia.

Scania are deja în exploatare cea mai mare flotă autobuze Euro VI pe gaz în orașul columbian Cartagena. Capacitatea lor de operare la altitudine mare fără pierderi de putere și cuplu a fost verificată în cadrul unor teste de drum independente.

VEZI ȘI: Scania testează încărcarea prin inducție a autobuzelor urbane

Vehiculele pe gaz pot reduce în mod semnificativ anumite emisii poluante. Spre exemplu, atunci când funcționează cu biogaz, emisiile de carbon pot fi reduse cu până la 90 la suta, comparativ cu motorina convențională. De asemenea, emisiile de carbon sunt ușor mai scăzute atunci când se utilizează gaze naturale. Vehiculele pe gaz au avantajul suplimentar al unui nivel de zgomot substanțial mai scăzut.

Scania este convinsă că inovatorul autobuz pe gaz dublu articulat va fi de interes pentru marile orașe ale lumii, întrucât acestea sunt interesate de a reduce poluarea urbană și amprenta de carbon.

Urmărește #infotrucker pe FacebookInstagramTwitterYouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button